Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikanleikkeet sahrami-kermakastikkeessa

Julkaistu 11.05.2017 20:16

Simppelit ja nopeat leikeruoat jatkuvat. Nyt vasikanpaisti pääsi kylpemään herkulliseen sahrami-kermakastikkeeseen.

VINKKI! Resepti toimii hyvin myös porsaan ulkofileelle tai naudanpaistille.

Vasikanleikkeet sahrami-kermakastikkeessa
4 hlölle
500 g vasikanpaistia (tai porsaan ulkofileetä tai naudanpaistia)
50 g voita
250 g herkkusieniä, siivutettuina
2 salottisipulia, hienonnettuna
2 dl valkoviiniä
2,5 dl lihalientä
hitusen sahramia
2 dl kermaa
1 dl herneitä, pakasteesta
sitruuna, lohkoina
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

OHJE: Leikkaa paisti siivuiksi ja nuiji ohueksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Laita pohjalle nokare voita ja loraus oliiviöljyä. Ruskista vasikan leikkeet osissa, vajaa minuutti per puoli. Nosta paistetut leikkeet lautaselle ja peitä foliolla.

Lisää kuumalle pannulle herkkusienisiivut ja paista niistä kosteus pois. Lisää mukaan hiukan voita ja öljyä sekä sipulisilppu. Kuullota sipulia pari minuuttia ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää mukaan viini, lihaliemi ja sahrami ja anna porista, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen, muutaman minuutin ajan hiukan kasaan. Lisää herneet. Maista ja mausta. Tarjoile kastike vasikanleikkeiden ja sitruunalohkojen kera.

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjäMetsästäjänleipä italialaisittainMehevät lohipihvitHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeittoPorsaanfilee viherpippurikastikkeellaPaahtopaisti
vasikkareseptiliharuokaitalialainenleikekastikekermakastike
sahrami

Tuoreimmat aiheesta

vasikka
  • 02.01.201922:07
    lihapulla

    Lihapullat osa 26: Vasikkapullat ricottalla

  • 26.12.201812:33
    cannelloni

    Vasikka-cannellonit anjovis-valkokastikkeella

  • 03.09.201717:17
    Wiener Schnitzel

    Wiener Schnitzel - se AITO resepti

  • 07.05.201720:41
    liharuoka

    Vasikkarullat sisilialaisittain

  • 14.12.201617:10
    alkuruoka

    Vitello Tonnato - vasikkaa tonnikalamajoneesilla