Vasikanleikkeet sahrami-kermakastikkeessa
Simppelit ja nopeat leikeruoat jatkuvat. Nyt vasikanpaisti pääsi kylpemään herkulliseen sahrami-kermakastikkeeseen.
VINKKI! Resepti toimii hyvin myös porsaan ulkofileelle tai naudanpaistille.
Vasikanleikkeet sahrami-kermakastikkeessa
4 hlölle
500 g vasikanpaistia (tai porsaan ulkofileetä tai naudanpaistia)
50 g voita
250 g herkkusieniä, siivutettuina
2 salottisipulia, hienonnettuna
2 dl valkoviiniä
2,5 dl lihalientä
hitusen sahramia
2 dl kermaa
1 dl herneitä, pakasteesta
sitruuna, lohkoina
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
OHJE: Leikkaa paisti siivuiksi ja nuiji ohueksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Laita pohjalle nokare voita ja loraus oliiviöljyä. Ruskista vasikan leikkeet osissa, vajaa minuutti per puoli. Nosta paistetut leikkeet lautaselle ja peitä foliolla.
Lisää kuumalle pannulle herkkusienisiivut ja paista niistä kosteus pois. Lisää mukaan hiukan voita ja öljyä sekä sipulisilppu. Kuullota sipulia pari minuuttia ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää mukaan viini, lihaliemi ja sahrami ja anna porista, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen, muutaman minuutin ajan hiukan kasaan. Lisää herneet. Maista ja mausta. Tarjoile kastike vasikanleikkeiden ja sitruunalohkojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa