Herkullinen kikka! Taio kirsikkatomaateista hetkessä entistäkin maukkaampia

Kesän parhaat burgerit grillissä 8:17 Kesän parhaat burgerit grillissä

Kirsikkatomaatit ovat hyviä sellaisenaankin, mutta mitä jos voisit muuttaa ne hetkessä monipuoliseksi ja herkulliseksi lisukkeeksi?

Poimi videolta talteen resepti kesän herkullisimpiin hampurilaisiin.

Kirsikkatomaateista valmistuva lisuke on helppo, nopea ja mikä parasta – äärettömän maukas! Tämän reseptin salaisuus piilee paahtamisessa, joka antaa pienille tomaateille herkullisen säväyksen.

Voit tarjoilla tomaatteja lisukkeena lähes millä tahansa ruoalla, kuten grilliruoan lisukkeena tai aamupalamunakkaan kaverina. Kokeile ja ihastu! 

Paahdetut kirsikkatomaatit (6–8 annosta)

3 rkl oliiviöljyä
2 tl valkosipulia hienonnettuna
1 l kirsikka- tai luumutomaatteja (kokonaisina tai puolitettuina)
1 tl suola
¼ tl jauhettua mustapippuria
2 ½ rkl basilikaa hienonnettuna
2 ½ rkl persiljaa hienonnettuna

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Yhdistä öljy, valkosipuli, tomaatit, suola ja pippuri. levitä uunipellille. Paahda uunissa 35–40 minuuttia, kunnes tomaatit ovat muuttuneet mehukkaiksi ja halkeileviksi. Sekoita joukkoon yrtit. Tarjoile välittömästi tai anna jäähtyä huoneenlämpöön.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.