Varo! Nämä ovat maailman viisi vaarallisinta ruoka-ainetta – mukana muutama erittäin tuttu suosikki

vaaralliset ruoat
Vaarallisten ruokien syöminen voi olla hengenvaarallista. Shutterstock

Vaarallisten ruokalajien joukosta löytyy niin eksoottisia herkkuja kuin varsin tuttuja suosikkeja. 

Expressen-sivuston listasi ylös joukon maailman vaarallisimpia elintarvikkeita, joiden nauttiminen saattaa olla kohtalokasta. Seuraavien ruokalajien kanssa kannattaa olla tarkkana! 

1. Pallokala

Lähes kaikki pallokalalajikkeet sisältävät voimakasta hermomyrkkyä, tetrodotoksiinia. Myrkky on hengenvaarallinen ihmiselle, ja se on noin 1200 kertaa myrkyllisempää kuin syanidi.

Japanissa fuguksi kutsutusta pallokalalajista valmistetaan kallista ja arvostettua ruokaa, jota saavat kuitenkin valmistaa vain siihen luvan saaneet kokit. Virheellisesti käsitelty annos saattaa nimittäin johtaa jopa kuolemaan.

2. Hot Dog

Tämä saattaa kuulostaa hieman oudolta, mutta tuttu pikaruoka hot dog voi todella tehdä lopun päivistäsi. Syy ruokalajin vaarallisuuteen löytyy sen muodosta, joka saattaa helposti tukkia hengitystiet etenkin pikkulapsilta. Tätä ruokalajia nauttiessasi makkara kannattaa siis pureskella kunnolla.

3. Avokado

Avokadon syöminen ei itsessään ole kohtalokasta, mutta jos olet koskaan leikannut avokadoa, tiedät mikä voi olla. Avokadoa leikatessa veitsi voi helposti luiskahtaa käteesi, mikä voi puolestaan aiheuttaa kämmeneesi varsin pahoja vammoja. Ilmiö on yleinen ja sillä on nimikin; avokadokäsi.

4. Raaka mustekala

Raaka mustekala on tavallista ruokaa Koreassa, mutta tottumattoman kannattaa olla tämän ruokalajin kanssa varsin tarkkana.

Vaikka mustekala tapettaisiinkin ennen tarjoilua, sen hermot voivat liikkua yhä, kun se pääsee lautasellesi. Tämä voi johtaa siihen, että mustekalan imukupit juuttuvat kurkkuun, kun yrität niellä sitä.

5. Aki

Aki-hedelmä on suosittu etenkin Jamaikassa, mutta suosiostaan huolimatta sen syöminen voi pahimmassa tapauksessa koitua kohtaloksesi.

Raaka hedelmä sisältää hypoglysiini-aminohappoa, joka voi estää kehon verensokerin tuotannon, joka välttämätön aineenvaihdunnalle. Pahimmillaan raa’an hedelmän syöminen voi siis johtaa kuolemaan, kun aivot eivät saa riittävästi sokeria.  Myös hedelmän sisällä olevat mustat siemenet ovat myrkyllisiä.

Lähde: Expressen 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!