Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Varhaiskaalisalaatti juustolla ja pähkinöillä

Julkaistu 06.07.2017 20:27

Tässä oivallisen herkullinen, monisävyinen sekä helppo ja nopea salaatti kesäruoan kylkeen mainiosta Modernia maakuntaruokaa -kirjasta.

Toimii toki ympäri vuodenkin, koska raaka-aineet eivät ole niin tarkkoja sesonkiherkkuja. Sen verran otin ajankohdan herkkuja mukaan, että vaihdoin ohjeessa olevan punakaalin varhaiskaaliin. Lopputulos oli erinomainen niinkin.

Varhaiskaalisalaatti (tai punakaali-)
500 g puna- tai varhaiskaalia
2 dl hasselpähkinöitä
60 g kypsytettyä kovaa juustoa ohuiksi lastuiksi vuoltuina (esim. Jukolan cheddar)
2 dl (n. 1 ruukku) minttua hienonnettuna

Kastike:
2 rkl sitruunamehua
2 rkl appelsiinimehua
1 valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa tai sokeria
1 tl hienoa merisuolaa
Mustapippuria myllystä
Ripaus cayennepippuria
1 dl neitsytoliiviöljyä

OHJE: Suikaloi kalai ohuiksi suikaleiksi. Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla sekoitellen, kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet. Jäähdytä ja rouhi pähköinöitä hieman veitsellä.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen niin, että lisäät öljyn joukkoon viimeisenä jatkuvasti sekoittaen.

Kokoa salaatti sekoittamalla kaali ja kastike yhteen kulhossa. Kääntele sekaan pähkinät, juusto ja minttu. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Talven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo reseptiShakshuka eli mausteinen tomaatti-kananmunavuokaJauhelihapiirakka BologneseJuustoinen vehnä-punakaalisalaattiKevyet kana-salaattiwrapit – helppo jauheliharuoka valmistuu vartissa! Broccoli-pinaattipullat
salaattireseptivarhaiskaalikaalikasvisruokakeittokirjajuusto
pähkinä

Tuoreimmat aiheesta

salaatti
  • 29.06.201622:20
    fenkoli

    Lehtikaali-retiisi-fenkoli-ricottasalaatti

  • 29.03.201620:26
    Japani

    Kalaa japanilaisen peston ja salaatin kera

  • 18.07.201409:00
    härkäpapu

    Nizzan salaatti ja yllätyksiä eteläranskalaisessa keittiössä

  • 02.05.201421:59
    entrecote

    Kahvilla ja kaakaolla maustettu, grillattu entrecote, sikuri ja sinihomejuustokastike

  • 02.04.201408:00
    bulgur

    Kevään makuja - Parsa-sokeriherne-bulgurisalaatti