Vappupiknikin ABC – "fiilis menee, jos skumppa on lämmintä"
Kari Aihinen kehottaa panostamaan vappupiknikillä laatuun ennemmin kuin määrään.
Jos piknikistä haluaa kaiken irti, eväskoriin ei kannata pakata ihan mitä tahansa. Katastrofikokistakin tuttu Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen neuvoo, kuinka vappupiknikille kannattaa varustautua.
– Jos piknikille ostaa leikkeleitä, patonkia tai oliiveja, niin satsatkaa laatuun. Että ei mitään Figaron lasipurkkioliiveja, vaan vaikka kauppahallista jotain hyvää oliivia ja laadukasta salamia.
Eväitä ei tarvitse välttämättä olla paljon, tärkeämpää on laatu.
– Siitä nauttii enemmän, jos se on laatua ja siinä on tarina sen ruoan taustalla.
Kuohuviini juodaan kylmänä oikeista laseista
Aihinen kehottaa kiinnittämään huomiota erityisesti juomien lämpötilaan. Kuohuviini tulisi aina tarjoilla riittävän viileänä oikeista juomalaseista, vaikka piknikillä tämä saattaa olla hieman haastavaa.
– Fiilis menee, jos skumppa on lämmintä ja muovilasissa. Se ei ole sama nautinto.
Piknikille kannattaa valmistautua hyvissä ajoin. Kuohuviinikin pysyy helpommin viileänä, kun mukana on kunnon varusteet.
– Haetaan ne raaka-aineet edeltävänä päivänä, laitetaan skumppa edeltävänä iltana jääkaapin kylmimpään kohtaan, jotta se on varmasti kylmä. Otetaan muutama kylmäkalle kylmälaukkuun, kiva viltti mukaan ja lämmintä päälle, niin voi olla koko päivän ulkona.
Kuohuviinistä voi valmistaa myös keväisen hedelmäisiä drinkkejä, kuten persikkaisia bellinejä. Aihinen kuitenkin nauttii kuohuviininsä mieluiten sellaisenaan.
– Olen ehkä kuitenkin niin laatutietoinen, että pidetään skumppa skumppana, pihvi pihvinä ja ahven ahvenena. Kaikista tärkeintä on se, että juoma nautitaan oikean lämpöisenä oikeasta lasista.
Osaatko avata kuohuviinipullon oikein?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut