Älä vain säilytä kuohuviiniä jääkaapissa – juoman koostumus kärsii

samppanja kuohuviini shutterstock
Kuohuviini jäähtyy nopeasti jääpaloilla täytetyssä astiassa. Shutterstock

Kuohuviini tarjoillaan kylmänä, mutta pitkiä aikoja sitä ei kannata jääkaapissa säilöä.

Kevään juhlissa kilistellään kylmällä kuohuviinillä. Jos juomat hankitaan jo viikkoja etukäteen, niitä ei kannata laittaa heti jääkaappiin.

Samppanjat ja kuohuviinit voi halutessaan laittaa kylmään jo 3–4 päivää ennen tarjoilua, mutta liian pitkä aika jääkaapissa ei tee juomalle hyvää, sillä siellä ei ole tarpeeksi kosteutta. Jos kuohuviini lojuu kylmiössä useita viikkoja, korkki saattaa kuivua ja löystyä. Tällöin pulloon pääsee ilmaa ja juoman maku ja koostumus kärsii.

Paras paikka samppanjan ja kuohuviinin säilömiseen on pimeässä ja viileässä paikassa, jossa lämpötila pysyy tasaisena. Esimerkiksi viileä komero tai kellari sopii viinien pidempiaikaiseen säilyttämiseen.

Ennen tarjoilua kuohuviini viilennetään joko jääkaapissa tai jääpaloilla täytetyssä astiassa.

Nopein tapa kuohuviinipullon viilentämiseen on laittaa pullo jääpaloilla täytettyyn astiaan ja ripotella jäiden päälle suolaa. Suola sulattaa jään, ja kuohuviini viilenee jopa kymmenessä minuutissa.

Jos jäähdyttämisellä ei ole kiire, jäähdytinastian voi täyttää kylmällä vedellä ja jääpaloilla. Jääkaapissa pullo viilenee sopivaan tarjoilulämpötilaan 3–4 tunnissa.

***

Näin avaat kuohuviinipullon oikeaoppisesti 0:36

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!