Älä vain säilytä kuohuviiniä jääkaapissa – juoman koostumus kärsii
Kuohuviini tarjoillaan kylmänä, mutta pitkiä aikoja sitä ei kannata jääkaapissa säilöä.
Kevään juhlissa kilistellään kylmällä kuohuviinillä. Jos juomat hankitaan jo viikkoja etukäteen, niitä ei kannata laittaa heti jääkaappiin.
Samppanjat ja kuohuviinit voi halutessaan laittaa kylmään jo 3–4 päivää ennen tarjoilua, mutta liian pitkä aika jääkaapissa ei tee juomalle hyvää, sillä siellä ei ole tarpeeksi kosteutta. Jos kuohuviini lojuu kylmiössä useita viikkoja, korkki saattaa kuivua ja löystyä. Tällöin pulloon pääsee ilmaa ja juoman maku ja koostumus kärsii.
Paras paikka samppanjan ja kuohuviinin säilömiseen on pimeässä ja viileässä paikassa, jossa lämpötila pysyy tasaisena. Esimerkiksi viileä komero tai kellari sopii viinien pidempiaikaiseen säilyttämiseen.
Ennen tarjoilua kuohuviini viilennetään joko jääkaapissa tai jääpaloilla täytetyssä astiassa.
Nopein tapa kuohuviinipullon viilentämiseen on laittaa pullo jääpaloilla täytettyyn astiaan ja ripotella jäiden päälle suolaa. Suola sulattaa jään, ja kuohuviini viilenee jopa kymmenessä minuutissa.
Jos jäähdyttämisellä ei ole kiire, jäähdytinastian voi täyttää kylmällä vedellä ja jääpaloilla. Jääkaapissa pullo viilenee sopivaan tarjoilulämpötilaan 3–4 tunnissa.
Lähde: Huffington Post
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan