Vappu Pimiä puhuu helpon arkiruoan puolesta: "Meillä koko perhe syö samaa ruokaa"

30705591
Vappu Pimiä on helpon, mutta laadukkaan arkiruoan puolestapuhuja. Lehtikuva

Vastikään uuden keittokirjan julkaissut Vappu Pimiä puhuu helpon arkiruoan puolesta ja jakaa vinkkinsä toimiviin ruoanlaittorutiineihin.

Vappu Pimiä on onnistunut sovittamaan yhteen sekä työnsä että roolinsa kahden lapsen äitinä. Kaikessa kiireessä on syntynyt myös uusi keittokirja, Vapun reseptikirja 2 (Cozy Publishing). Pimiä kertoi Makuja.fi:lle vinkkinsä siihen, kuinka myös hektisen arjen keskellä on mahdollista tehdä hyvää ja laadukasta ruokaa.

Nopeus on arkena valttia – myös keittiössä

Pimiä pitää yhtenä arkiruoan tärkeimpänä ominaisuutena sitä, että se valmistuu nopeasti. Vaikka intoa pitkään kypsyvien ruokalajien valmistamiseenkin löytyy, kypsyvät Pimiän keittiössä arkisin nopeasti valmistuvat ja laadukkaista raaka-aineista valmistetut ruoat.

– Arkiruoan pitää syntyä nopeasti ja monia laadukkaitakin ruokia pystyy tekemään nopeasti, Pimiä huomauttaa.

Pimiä suosittelee panostamaan arkisin muun muassa erilaisiin keittoihin ja nopeasti valmistuviin kastikkeisiin. Arkena ei kannata ylenkatsoa esimerkiksi jauhelihaa, joka kuuluu vakiotuotteena myös juontajan ostoskoriin ruokakaupassa.

– Meillä syödään ihan sellaista tavallista, ravitsevaa ruokaa, Pimiä toteaa.

Koko perheelle samaa ruokaa

Pimiä teki hyvin varhain äidiksi tultuaan sen päätöksen, että kotona lapset syövät vanhempien ja vieraiden kanssa samaa ruokaa heti, kun se on mahdollista.

– Tein heti alusta asti päätöksen, että meillä ei laiteta kahta eri ruokaa, ja meillä koko perhe syö samaa ruokaa – lukuunottamatta vasta neljäkuista nuorimmaistamme. Hänkin rupeaa myöhemmin syömään perheen kanssa samaa ruokaa yksivuotiaana, samalla tavalla kuin Violakin, Pimiä kertoo.

Perheen esikoislapsi onkin päätöksen myötä oppinut syömään hyvin monipuolisesti.

– Viola syö jopa vähän maustettuja tai vähän tulisiakin ruokia. Jos kuitenkin joskus teen jotain todella tulista, niin tarjoan hänelle esimerkiksi edellispäivän ruokaa, tai otan ruoasta hänelle osan sivuun ennen kuin maustan ruoann tuliseksi, Pimiä toteaa. 

Vappu Pimiä tuo salaisia reseptejään eetteriin Radio Novan taajuudella Vapun valtakunta -ohjelmassa perjantaisin klo 10–14.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja