Vanhusten suloinen toive toteutui: 99-vuotias pappa pääsi maistamaan elämänsä ensimmäistä kertaa pikaruokaa

9:56 Vantaalla miesten ja vanhusten yksinäisyyttä vähennetään erilaisilla ryhmillä

Vanhainkoti toteutti kahden asukkaansa haaveen ja toi heille maisteltavaksi laajan valikoiman eri pikaruokaketjujen ruokia. Ykkössijan kokeilussa vei Big Mac -hampurilainen.

William Thorpe, 99, ja hänen ystävänsä Ann Sadler-Smith, 80, eivät olleet koskaan elämänsä aikana maistaneet pikaruokaa. Heille selvisi hiljattain, mitä se oikein on, ja kummallekin heräsi toive päästä testaamaan sitä. 

Heidän vanhainkotiinsa pystytettiin nyt joulun alla perinteinen toivomuspuu, johon asukkaat saivat laittaa omia joululahjatoiveitaan. William ja Ann näkivät tilaisuutensa tulleen. He toivoivat pääsevänsä maistamaan pikaruokaa. 

Vanhainkoti toteutti vanhuskaksikon haaveen, ja maistelukerrasta tuli ikimuistoinen. Asiasta kertoivat muun muassa Mirror UK ja Daily Mail.

Big Mac -hampurilainen oli hyvä, mutta suuri

Hoitohenkilökunta maistatti Williamilla ja Annilla ruokaa McDonald'sista, Subwaylta, Burger Kingistä, Greggsiltä, Domino'silta sekä Krispy Kremeltä. Maisteltavana oli niin hampurilaisia kuin donitsejakin. 

McDonald'sin klassikko, Big Mac -hampurilainen, oli Williamin ehdoton suosikki.

– Rakastin Big Macia! Tosin en tajunnut, että olin syönyt vasta puolet, kun tulin jo täyteen. Se oli niin iso burgeri, kommentoi William.

– McDonald’s oli suosikkini kaikista eri vaihtoehdoista. Heidän kastikkeensa oli herkullista, ja hinta kohtuullinen.

Myös Ann piti Big Mac -hampurilaisesta, mutta hampurilainen oli hänestäkin hieman liian suuri. Ranskalaiset maistuivat molemmille.


Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Miten päin pizzaa syödään?

Burger Kingin nugetit olivat myös kaksikon mielestä ihan hyvänmakuisia, mutta William olisi toivonut mausteeksi dippiä.

Subwayn lihapullapatongissa oli puolestaan molempien mielestä liikaa täytteitä, mutta se oli siitä huolimatta herkullista.

Myös Domino's pizzaketjun ruoka upposi erinomaisesti.

– Domino’s oli todella kiva. Nautin siitä melkein enemmän kuin McDonald'sista. Tilaisin kyllä tätä pizzaa uudestaan, William kertoo.

Domino's oli Annin suosikki. Annin piti tosin kysyä ensin henkilökunnalta, miten päin pizzaa kuuluu syödä, sillä hän ei ollut koskaan aikaisemmin maistanut sitä. 

– Ehdottomasti voittaja minun mielestäni. Kastike oli todella, todella hyvää. En ollut ensin ihan varma, miten se kuuluu syödä, mutta se olikin ihanan sitkeää, Ann kertoo.

Vegemakkarat epäilyttivät, mutta donitsit upposivat

Brittiläisen Gregg-ketjun vegaanista makkaraa sisältävät "nakkipiilot" herättivät mielipiteitä.

– Rehellisesti sanottuna en edes tajunnut, että makkara oli lihaton. Niin aidolta se maistui, William sanoo.

Ann ei pitänyt nakkipiiloista. Annin mielestä ne olivat kuivia, eikä hän pitänyt vegemakkaran mausta. Sen sijaan Krispy Kreme -donitsiketjun makeat herkut hurmasivat Annin.

– No, nyt oli jälkiruoka, jota voisin syödä uudestaan ja uudestaan. Se oli niin hyvää, ja suklaatäyte kruunasi kokonaisuuden.

Myös William piti donitseista. Hänen mielestään donitsi sopisi kuitenkin paremmin iltapäiväteen kaveriksi kuin ison aterian jälkiruoaksi. 

Sekä William että Ann olivat tyytyväisiä kokemukseensa. Williamin mukaan on jännittävää, kuinka nykypäivänä löytyy paljon erilaisia ruokia ja niitä voi tilata omalle kotiovelle asti. Myös käsin syöminen ihmetytti Williamia, koska hän oli ikänsä käyttänyt aterimia ruokailussa.

– En ole koskaan aiemmin maistanut pikaruokaa, koska sitä ei ollut olemassa minun nuoruudessani, William selittää.

Vanhainkodin johtaja Yvonne Keatingin mukaan henkilökunta laittaa aina joulun alla toivomuskuusen vanhainkotiin. Toiveet pyritään aina toteuttamaan.

Lähteet: Mirror UKDaily Mail

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja