Mainos
Mainos

Vältäthän tiettyjä ruokia? Älä koskaan syö näitä lentokentällä

Lentokentällä tai koneessa tarjottu ruoka saattaa olla paitsi kallista myös haitaksi terveydellesi. Nämä seitsemän asiaa sinun kannattaa muistaa, kun pohdit ruokailua lentomatkalla.

Katso yllä olevalta videolta, miten lentokoneruoka valmistuu.

Pitkä lentomatka edessä ja nälkä kurnii jo vatsassa? Houkutus sännätä lentokentällä ensimmäisenä vastaan tulevaan ravintolaan on suuri, mutta maltti on valttia. Time.com listasi seitsemän asiaa, jotka sinun kannattaa muistaa, kun aiot ostaa ruokaa lentokentällä tai -koneessa.

1. Vältä salaattia ja hedelmiä

Terveysintoilijalle on luvassa huonoja uutisia: raa’at hedelmät ja vihannekset sisältävät todennäköisemmin sairastuttavia bakteereja. Lentokenttäkeittiöissä tunnelma on kiireinen ja tavarantoimituksien kanssa saattaa olla ongelmia, ja tuotteet saattavat olla varastossa kauankin, joten kannattanee jättää nämä luonnon antimet kaupan hyllylle. Myös niiden hinta on yleensä katossa.

2. Ei raakaa pihviä

Vannoutuneet lihansyöjätkin joutuvat pettymään: Voit todennäköisesti syödä mediumkypsää pihviä huoletta, mutta vältä raakaa, mikäli suhtaudut epäillen siihen, miten liha on hankittu.

3. Osta tuttuja ja turvallisia ruokia, kuten ranskalaisia

Vaikka lentokentällä näyttäisi olevan monia eri ravintoloita, usein samat ihmiset valmistavat niiden kaikkien ruoat samoissa keittiötiloissa. Tämän vuoksi kannattaakin tilata suosittuja ja yksinkertaisia ruokia, koska ne todennäköisesti näyttävät juuri siltä, kuin niiden kuuluisi. Ranskalaisten valmistuksessa on lähes mahdoton epäonnistua, ja ne säilytetään yleensä pakkasessa. Myös voileipien ja paistettujen kananmunien pitäisi olla ”turvaruokaa”.

4. Älä osta ruokaa, jos huomaat sen olleen tarjolla jo kauan

Buffetruoka on edullista, mutta voi seistä noutopöydässä tuntikausia. Myös pikaruokalatiskien pizzapalat tai pastat saattavat houkuttaa, mutta ruoka saattaa seistä tarjolla kauankin. Voit mennä syömään hyvillä mielin, jos ravintola näyttää olevan muidenkin suosiossa, ja työntekijät tuovat uusia annoksia tarjolle. Ruoan pitäisi tällöin olla maukasta eikä ylikypsää tai kuivahtanutta.

5. Ei lentokoneruoalle

Jos edessäsi on monen tunnin lento, käy kaupassa ennen kuin nouset koneeseen. Voit säästää pitkän pennin, sillä lentokoneessa myynnissä olevat välipalojen hinnat ovat yleensä taivaissa ja annoskoot pikkuruisia.

Lisäksi ruoka on usein sulatettu pakasteesta, joten nälkäinen matkustaja voi saada sen eteensä mössöisenä ja mauttomana. Tämä lienee Timen mukaan syy siihen, miksi maailmankuulu kokki ja ruokamatkaaja Anthony Bourdain ei omien sanojensa mukaan koskaan syö lentokoneruokaa. Lentokoneruokaa ei suostu syömään myöskään Gordon Ramsay.

6. Välipalat voivat olla hintavia

Kahvilat ja muut eväsleipiä ja välipaloja myyvät paikat veloittavat sievoisen summan ruoasta, joka on yleensä myös ollut odottamassa ostajaansa jo jonkin aikaa. Jos nälkä piinaa sisuksiasi, kannattaa kokeilla juustolautasta. Se on hinta-laatusuhteeltaan hyvä vaihtoehto.

7. Suosi ketjuravintoloita

Tunnetut ravintolaketjut haluavat todennäköisesti säilyttää asiakkaiden keskellä hyvän maineensa. Niissä voi olettaa saavansa tuttua laatua samalla edullisella hinnalla. Vaikka et yleensä asioisi ketjuravintoloissa, nyt sitä kannattaa harkita.

Lähde: Time.com

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.