Valtaosa ei tiedä, mikä on mustamakkaran alkuperäinen nimi

Mustamakkara
Mustamakkaran alkuperäinen nimi tulee monelle yllätyksenä. MTV

Mustamakkaran aiempi nimi hämmentää.

Halpa vs. kallis -sarjan kesäisellä erikoiskaudella reissataan perinneherkkujen perässä! Sarjasta tutut maistelijat Fanni ja Petra perehtyvät maakuntien monenlaisiin antimiin.

Julkaisimme kesäkuussa Halpa vs. kallis makumatkalla -kesäsarjan kunniaksi perinneruokatestin, jossa MTV Uutisten lukijat pääsivät testaamaan tietouttaan maakuntien ruoista. 

Yli 90 prosenttia vastasi väärin kysymykseen mustamakkaran nimestä

Yksi testin kysymyksistä koski mustamakkaraa: Millä nimellä mustamakkara ennen tunnettiin? Kysymys oli selvästi testin kinkkisin, sillä alle kymmenesosa osasi vastata siihen oikein. 

Lähes 87 prosenttia testiin vastanneista arveli kysymyksen olevan kompa ja vastasi mustamakkaran nimen olleen aina mustamakkara. Jotkut veikkasivat nimeksi myös moromakkaraa tai mustapötköä.

Oikea vastaus saattaakin nyt hämmentää monia: mustamakkaran alkuperäinen nimi oli nimittäin kuuma sian verimakkara.

Nimessä ei sinänsä ole mitään vikaa, sillä se kertoo tuotteesta kaiken oleellisen. 1980-luvulla kuitenkin ymmärrettiin, että makkaran nimi ei välttämättä ole niin houkutteleva. Silloin joku keksi, että nimen voisi muuttaa ytimekkäästi mustamakkaraksi. 

Nimenvaihdos kannatti, sillä mustamakkarasta tuli nopeasti entistäkin suositumpaa purtavaa Tampereen seudulla.

Katso videolta Halpa vs. kallis makumatkalla -sarjan Tampere-jakso

Tällaisia herkkuja ovat mustamakkara ja pärämäts 8:11
Halpa vs. kallis -kaksikko maistelee mustamakkaraa ja pärämätsiä Tampereella. 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.