Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vältä yleiset piparimokat – tärkeät säännöt paistamiseen

Julkaistu 11.12.2014 11:52

MTV LIFESTYLE

Pipareita voi pistaa joulua silmällä pitäen jo hyvissä ajoin, sillä ne säilyvät pitkään. Pipareiden paistamisessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana.

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka tulee huomioida pipareiden paistamisessa on se, että harkitsee tarkkaan, millaisia pipareita laittaa pellille samaan aikaan. Toinen kullanarvoinen neuvo pipareita paistavalle on se, että niiden paistumista kannattaa seurata tarkkaan.

Huomioi pipareiden koko

Konditoriapäällikkö Mika Parviainen Café Ekbergiltä vinkkaa, että pipareiden palamisen välttää parhaiten paistamalla erikokoiset piparit useassa erässä.

– Kun tekee erikokoisia pipareita, niin kannattaa aina laittaa pienet eri pellille kuin isot, sillä pienet palavat niin paljon nopeammin, Parviainen kertoo.

– Silloin pystyy hallitsemaan paiston paljon järkevämmin, Parviainen jatkaa.

Keskity paistamiseen

Piparit vaativat vain noin 12–14 minuutin paistoajan – ja tämän ajan ylittyessä piparit tummuvat ja palavat yllättävän nopeasti. Tästä syystä täydellisen lopputuloksen takaamiseksi Parviainen suositteleekin keskittymään yksinomaan pipareihin sen aikaa, kun ne paistuvat uunissa.

– Silloin ei kannata touhuta muuta, jotta ehtii keskittymään itse paistamiseen. Se on ihan minuuteista kiinni, etteivät piparit kärähdä uuniin! Parviainen muistuttaa.

KATSO RESEPTI:  Piparit

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lisää aiheesta:

Milloin kinkku kannattaa paistaa ja paljonko se tulee maksamaan? Asiantuntija muistuttaa tärkeästä seikastaNäin Kari Aihinen kehottaa paistamaan joulukinkun – älä ainakaan sorru perusvirheeseen: "Tulee sahanpurua uunista ulos"Eihän sinulta puutu kinkunpaiston tärkein väline? Tarkista omasi viimeistään nyt, ettei joulu mene pilalleHans Välimäki varoittaa yleisestä joulumokasta: "Kinkku on rutikuivaa sen jälkeen"Säilytätkö pipareita pitkään? Muista tämä paistokikka Näin teet piparkakkutaloon upeat ikkunat – lopputulos kuin lasia
JouluruokaJouluMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka
  • 15.9.17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 27.12.202417:34
    Ruoka

    Näin joululaatikoille kannattaa nyt tehdä

  • 26.12.202417:33
    Ruoka

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Asiantuntija kertoo takarajan

  • 26.12.202409:42
    Suklaa

    Arto löysi laatikostaan yli 14 vuotta vanhoja konvehteja – avaamattoman rasian sisältö yllätti mikrobiologinkin

  • 25.12.202417:32
    Suklaa

    Yksi konvehti on joulun inhokki – syötkö sinä?