Vältä yleiset piparimokat – tärkeät säännöt paistamiseen

Pipareita voi pistaa joulua silmällä pitäen jo hyvissä ajoin, sillä ne säilyvät pitkään. Pipareiden paistamisessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana.

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka tulee huomioida pipareiden paistamisessa on se, että harkitsee tarkkaan, millaisia pipareita laittaa pellille samaan aikaan. Toinen kullanarvoinen neuvo pipareita paistavalle on se, että niiden paistumista kannattaa seurata tarkkaan.

Huomioi pipareiden koko

Konditoriapäällikkö Mika Parviainen Café Ekbergiltä vinkkaa, että pipareiden palamisen välttää parhaiten paistamalla erikokoiset piparit useassa erässä.

– Kun tekee erikokoisia pipareita, niin kannattaa aina laittaa pienet eri pellille kuin isot, sillä pienet palavat niin paljon nopeammin, Parviainen kertoo.

– Silloin pystyy hallitsemaan paiston paljon järkevämmin, Parviainen jatkaa.

Keskity paistamiseen

Piparit vaativat vain noin 12–14 minuutin paistoajan – ja tämän ajan ylittyessä piparit tummuvat ja palavat yllättävän nopeasti. Tästä syystä täydellisen lopputuloksen takaamiseksi Parviainen suositteleekin keskittymään yksinomaan pipareihin sen aikaa, kun ne paistuvat uunissa.

– Silloin ei kannata touhuta muuta, jotta ehtii keskittymään itse paistamiseen. Se on ihan minuuteista kiinni, etteivät piparit kärähdä uuniin! Parviainen muistuttaa.

KATSO RESEPTI:  Piparit

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja