Tiesitkö, että saatat huomaamattasi heittää käyttökelpoista ruokaa kompostiin? Ota vinkit talteen ja hyödynnä raaka-aineet alusta loppuun.
Ruokahävikin pienentäminen on helppo aloittaa kiinnittämällä huomiota käyttötottumuksiin tavallisten raaka-aineiden kohdalla.
Sitruuna
Sitruunamehu antaa moneen ruokaan sen kaipaamaa happoa, mutta heitätkö sitruunankuoret mehun puristamisen jälkeen pois? Ei kannata. Sitruunasta voit hyödyntää mehun lisäksi myös kuoren keltaisen osan, jota voit raastaa ruokiin antamaan makua. Sitruunankuori sopii esimerkiksi makeisiin leivonnaisiin. Muista kuitenkin pestä sitruuna juuresharjalla ennen raastamista.
Kokeile: Sitruunapiiras
Tuoreet yrtit
Kun yhtä ruokalajia varten ostettu tuore yrttipuska alkaa nuupahtaa, kannattaa tarttua toimeen. Hienonna yrtti pieneksi ja levitä yrttisilppu jääpalamuotteihin. Kaada perään oliiviöljyä ja pakasta kuutiot. Yrtti-öljykuutioita on helppo irrottaa muoteista tarpeen tullen.
Kokeile: Paistetut muikut ja yrttimuhennetut perunat
Parsakaali
Terveellisen parsakaalin voi syödä kokonaan aina kukinnoista varteen. Varsi tosin vaatii hieman pidemmän kypsennysajan kuin kukinnot, joten mikäli haluat parsakaalista tasaisen kypsää, anna varsipalojen kiehahtaa ensin hetken ennen kuin lisäät kukinnot kattilaan.
