Mainos

Vältä mielipaha keittiössä: Näin helposti pehmität kovettuneen fariinisokerin

Fariinisokeri on monen leipomuksen raaka-aine, mutta silti sitä tulee käytettyä melko harvoin. Yleensä kun sitä tarvitsee, kaapin perältä löytyy vain kovettunut kiinteä möykky sokeria.

Pääkuvan videolla näytetään niksi myös voin pehmentämiseen.

Kun leipominen on jo aluillaan, harmittaa suunnattomasti, jos ainekset ovatkin käyttökelvottomia. Onneksi Yahoo Lifestylen vinkillä saat kivikovan klöntin fariinisokeria muuntautumaan taas pehmeäksi ja leipomiseen soveltuvaksi raaka-aineeksi.

Vettä ja lämpöä

Sokerin saa pehmittymään tuiki tavallisten keittiövälineiden avulla. Niksiin tarvitset vain mikroaaltouunin, mikron kestävän astian, talouspaperia ja hieman vettä.

Siirrä aluksi kovettunut sokerimassa mikronkestävään astiaan. Kastele sitten talouspaperin palanen ja aseta se astian päälle. Siirrä astia mikroon, kuumenna parikymmentä sekuntia ja ota astia pois mikrosta. Siirrä talouspaperi syrjään ja painele sokeria hellästi haarukalla pehmentääksesi seosta.

Jos sokeri vaikuttaa edelleen liian kiinteältä, aseta astia takaisin mikroon kostutetun talouspaperin kanssa ja kuumenna vielä 10–20 sekunnin ajan.

Varo kuitenkin kuumentamasta sokeria liikaa, jottei se sula.

Jotta fariinisokeri ei pääse kovettumaan alun alkaenkaan, kannattaa se sulkea ilmatiiviiseen pussiin tai rasiaan.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja