Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vältä mielipaha keittiössä: Näin helposti pehmität kovettuneen fariinisokerin

Shutterstock
Julkaistu 18.08.2019 14:00

Emmi Niiniaho

Fariinisokeri on monen leipomuksen raaka-aine, mutta silti sitä tulee käytettyä melko harvoin. Yleensä kun sitä tarvitsee, kaapin perältä löytyy vain kovettunut kiinteä möykky sokeria.

Pääkuvan videolla näytetään niksi myös voin pehmentämiseen.

Kun leipominen on jo aluillaan, harmittaa suunnattomasti, jos ainekset ovatkin käyttökelvottomia. Onneksi Yahoo Lifestylen vinkillä saat kivikovan klöntin fariinisokeria muuntautumaan taas pehmeäksi ja leipomiseen soveltuvaksi raaka-aineeksi.

Vettä ja lämpöä

Sokerin saa pehmittymään tuiki tavallisten keittiövälineiden avulla. Niksiin tarvitset vain mikroaaltouunin, mikron kestävän astian, talouspaperia ja hieman vettä.

Siirrä aluksi kovettunut sokerimassa mikronkestävään astiaan. Kastele sitten talouspaperin palanen ja aseta se astian päälle. Siirrä astia mikroon, kuumenna parikymmentä sekuntia ja ota astia pois mikrosta. Siirrä talouspaperi syrjään ja painele sokeria hellästi haarukalla pehmentääksesi seosta.

fariinisokeriShutterstock

Jos sokeri vaikuttaa edelleen liian kiinteältä, aseta astia takaisin mikroon kostutetun talouspaperin kanssa ja kuumenna vielä 10–20 sekunnin ajan.

Varo kuitenkin kuumentamasta sokeria liikaa, jottei se sula.

Jotta fariinisokeri ei pääse kovettumaan alun alkaenkaan, kannattaa se sulkea ilmatiiviiseen pussiin tai rasiaan.

Lue myös: Nämä keittiöniksit mullistavat ruoanlaittosi

Lähde: Yahoo Lifestyle

Lisää aiheesta:

Niksi, joka ratkaisee usein mönkään menevän vaiheen leivonnassa – toimii oikeasti!"Squid Game -keksit" villitsevät – MTV testasi hittiohjeen, ja näin sinäkin voit valmistaa ne helposti itseTäydellisten kattilapoppareiden salaisuus – näin saat voin levittymään tasaisesti popcorneihinPähkinät, maito ja avokado – tiesitkö, myös näitä ruokia voi pakastaa?Aamujen pelastus! Täydellinen munakokkeli 20 sekunnissaKahden ainesosan herkku valmistuu mikrossa – tätä kannattaa kokeilla!
RuokaRuoanlaittoRuokaniksitLeivontaSokeriMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:06
    Vappu Pimiä

    Vappu Pimiän mahtava hittikeitto: "Yksi arjen parhaista pelastajista"

  • Eilen09:04
    Puuro

    Kuinka monta grammaa puuroa pitäisi syödä aamupalaksi?

  • Eilen07:34
    Verot

    Näitä yllättäviä ruokia et voi ostaa lounasedulla

  • 11.10.09:03
    Puuro

    Terveyshyödyt, joita saat syömällä puuroa

  • 10.10.17:04
    Puuro

    Parasta puuroa ikinä! Takuuvarma kaurapuuro, puurovohvelit ja muut hittiohjeet