Vältä mielipaha keittiössä: Näin helposti pehmität kovettuneen fariinisokerin
Fariinisokeri on monen leipomuksen raaka-aine, mutta silti sitä tulee käytettyä melko harvoin. Yleensä kun sitä tarvitsee, kaapin perältä löytyy vain kovettunut kiinteä möykky sokeria.
Pääkuvan videolla näytetään niksi myös voin pehmentämiseen.
Kun leipominen on jo aluillaan, harmittaa suunnattomasti, jos ainekset ovatkin käyttökelvottomia. Onneksi Yahoo Lifestylen vinkillä saat kivikovan klöntin fariinisokeria muuntautumaan taas pehmeäksi ja leipomiseen soveltuvaksi raaka-aineeksi.
Vettä ja lämpöä
Sokerin saa pehmittymään tuiki tavallisten keittiövälineiden avulla. Niksiin tarvitset vain mikroaaltouunin, mikron kestävän astian, talouspaperia ja hieman vettä.
Siirrä aluksi kovettunut sokerimassa mikronkestävään astiaan. Kastele sitten talouspaperin palanen ja aseta se astian päälle. Siirrä astia mikroon, kuumenna parikymmentä sekuntia ja ota astia pois mikrosta. Siirrä talouspaperi syrjään ja painele sokeria hellästi haarukalla pehmentääksesi seosta.
Jos sokeri vaikuttaa edelleen liian kiinteältä, aseta astia takaisin mikroon kostutetun talouspaperin kanssa ja kuumenna vielä 10–20 sekunnin ajan.
Varo kuitenkin kuumentamasta sokeria liikaa, jottei se sula.
Jotta fariinisokeri ei pääse kovettumaan alun alkaenkaan, kannattaa se sulkea ilmatiiviiseen pussiin tai rasiaan.
Lähde: Yahoo Lifestyle
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta