Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suurin virhe, jonka kotikokkaajat tekevät reseptien kanssa – muista tämä, ja vältyt katastrofeilta

0:34img
Julkaistu 21.04.2018 08:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Tunnetun yhdysvaltalaiskokin mukaan moni ruoanlaittoon liittyvä moka olisi vältettävissä, jossa ihmiset lukisivat reseptit huolellisesti läpi. 

VIDEO: Näin syntyy maukas porkkanalla höystetty jauhelihakastike. 

Olemme kaikki joskus kokeneet tämän hetken. Sen, kun uutta reseptiä kokeiltuasi odotat lähes malttamattomana lopputulosta, joka ei lopulta kaikesta vaivannäöstä huolimatta vastaa lainkaan odotuksia.

Kuuluisalla ruokaohjelmien vetäjällä Alton Brownilla on tähän monelle tuttuun ongelmaan helppo ratkaisu; lue resepti kunnolla! Siis oikeasti kunnolla. 

Huolellisuus ennen aloitusta palkitsee lopussa

Miehen mukaan moni kotikokkaaja lukee reseptin hätäisesti läpi, eikä sisäistä kaikkea, mitä ohjeessa oikeastaan sanotaan. Brown uskoo, että jopa kolmasosa epäonnistuneista kokkailuyrityksistä johtuu huolimattomuudesta reseptin suhteen.

– Totta kai silmäilemme senj käymme sen läpi, tutkimme, vilkuilemme ja teemme ostoslistan sen mukaan, mutta harvoin saamme kerättyä yhteen kaikkea tietoa, jota tarvitsisimme, Brown toteaa.

resepti reseptikirjaJos resepti on uusi, siihen kannattaa perehtyä tarkkaan.Shutterstock

Brownilla on tähän ongelmaan helppo ratkaisu; korostuskynä. Istu alas, lue resepti huolellisesti läpi ja merkkaa korostuskynällä reseptistä ne kohdat, jotka koet tärkeiksi, kuten esivalmistelut tai erikoisemmat välineet.

Tämän tavan ansiosta sinun ei tarvitse lukea reseptiä läpi kerta toisensa jälkeen ruoanlaiton lomassa, sillä kuten me kaikki tiedämme, reseptin lukeminen hektisen kokkailun lomassa ei välttämättä johda parhaimpaan lopputulokseen.

Lähde: Popsugar

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto