Suurin virhe, jonka kotikokkaajat tekevät reseptien kanssa – muista tämä, ja vältyt katastrofeilta
Tunnetun yhdysvaltalaiskokin mukaan moni ruoanlaittoon liittyvä moka olisi vältettävissä, jossa ihmiset lukisivat reseptit huolellisesti läpi.
VIDEO: Näin syntyy maukas porkkanalla höystetty jauhelihakastike.
Olemme kaikki joskus kokeneet tämän hetken. Sen, kun uutta reseptiä kokeiltuasi odotat lähes malttamattomana lopputulosta, joka ei lopulta kaikesta vaivannäöstä huolimatta vastaa lainkaan odotuksia.
Kuuluisalla ruokaohjelmien vetäjällä Alton Brownilla on tähän monelle tuttuun ongelmaan helppo ratkaisu; lue resepti kunnolla! Siis oikeasti kunnolla.
Huolellisuus ennen aloitusta palkitsee lopussa
Miehen mukaan moni kotikokkaaja lukee reseptin hätäisesti läpi, eikä sisäistä kaikkea, mitä ohjeessa oikeastaan sanotaan. Brown uskoo, että jopa kolmasosa epäonnistuneista kokkailuyrityksistä johtuu huolimattomuudesta reseptin suhteen.
– Totta kai silmäilemme senj käymme sen läpi, tutkimme, vilkuilemme ja teemme ostoslistan sen mukaan, mutta harvoin saamme kerättyä yhteen kaikkea tietoa, jota tarvitsisimme, Brown toteaa.
Brownilla on tähän ongelmaan helppo ratkaisu; korostuskynä. Istu alas, lue resepti huolellisesti läpi ja merkkaa korostuskynällä reseptistä ne kohdat, jotka koet tärkeiksi, kuten esivalmistelut tai erikoisemmat välineet.
Tämän tavan ansiosta sinun ei tarvitse lukea reseptiä läpi kerta toisensa jälkeen ruoanlaiton lomassa, sillä kuten me kaikki tiedämme, reseptin lukeminen hektisen kokkailun lomassa ei välttämättä johda parhaimpaan lopputulokseen.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti