Mainos

Tv-kokki Alex Nurmi paljastaa kotikokkien suurimman haasteen: "Katsotaan jääkaappiin ja sanotaan, että meillä ei ole mitään"

Kokki Alex Nurmen mukaan kotikeittiöihin tarvittaisiin ennen kaikkea enemmän luovuutta ja inspiraatiota. 

Kokki Alex Nurmi paljastaa, että myös heidän perheessään törmätään toisinaan yhteen kotikokkien tyypillisimmistä ongelmista; "tyhjään" jääkaappiin. 

– Vaimo saattaa katsoa jääkaappiin ja todeta, ettei siellä ole mitään. Sitten minä tulen paikalle, ja puolessa tunnissa on monta ruokaa pöydässä, Nurmi kertoo.

– Liian monta kertaa katsotaan jääkaappiin ja sanotaan, että meillä ei ole mitään syötävää. Haaste on siinä, että kun näet jääkaapissa puolikkaan kukkakaalin tai munakoison, osaisit luoda siitä ruokaa, Nurmi toteaa.

Jotta jääkapin sisältöä osaisi hyödyntää parhaansa mukaan, se vaatii Nurmen mukaan ennen kaikkea inspiraatiota ja luovuutta.

Inspiraation löytäminen on helpompaa kuin koskaan

Mutta mistä tätä luovuutta voi sitten oikein lähteä etsimään?

Nurmen mukaan ruoanlaittovinkkien löytäminen on nykypäivänä helpompaa kuin koskaan ennen. Ei tarvitse kuin kirjoittaa hakukoneeseen kukkakaali, ja edessäsi on hetkessä kymmenittäin reseptejä.

– Pitää seurata lehtiä ja olla kiinnostunut, Nurmi vinkkaa.

– Kun tulin vuonna 2001 Helsinkiin kokiksi ja halusin tietää alasta enemmän, luin kokkikirjoja. Nykyisin opiskelijat saavat puolen tunnin koulumatkan aikana katsottua puhelimesta reseptit ja tarvittaessa myös ohjeet videolta. Kaikki taustatieto on helposti saatavilla, Nurmi toteaa.

Nykyisessä infotulvassa on kuitenkin omat haasteensa. Joskus voi olla vaikea tietää, mikä resepti on hyvä, ja tämä korostuu etenkin leivonnassa. Juuri tästä syystä monet kotikokit luottavatkin tiettyyn, hyväksi havaittuun lähteeseen. 

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja