Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tv-kokki Alex Nurmi paljastaa kotikokkien suurimman haasteen: "Katsotaan jääkaappiin ja sanotaan, että meillä ei ole mitään"

Luovuuden puute on tv-kokin mukaan yksi kotikokkien suurimmista ongelmista.
Luovuuden puute on tv-kokin mukaan yksi kotikokkien suurimmista ongelmista.Colourbox.com
Julkaistu 20.02.2018 17:28
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kokki Alex Nurmen mukaan kotikeittiöihin tarvittaisiin ennen kaikkea enemmän luovuutta ja inspiraatiota. 

Kokki Alex Nurmi paljastaa, että myös heidän perheessään törmätään toisinaan yhteen kotikokkien tyypillisimmistä ongelmista; "tyhjään" jääkaappiin. 

– Vaimo saattaa katsoa jääkaappiin ja todeta, ettei siellä ole mitään. Sitten minä tulen paikalle, ja puolessa tunnissa on monta ruokaa pöydässä, Nurmi kertoo.

– Liian monta kertaa katsotaan jääkaappiin ja sanotaan, että meillä ei ole mitään syötävää. Haaste on siinä, että kun näet jääkaapissa puolikkaan kukkakaalin tai munakoison, osaisit luoda siitä ruokaa, Nurmi toteaa.

LUE MYÖS: Suosikkituote ei vakuuttanut huippukokki Henri Alénia: "Kuin lasin vettä olisi juonut"

Jotta jääkapin sisältöä osaisi hyödyntää parhaansa mukaan, se vaatii Nurmen mukaan ennen kaikkea inspiraatiota ja luovuutta.

Inspiraation löytäminen on helpompaa kuin koskaan

Mutta mistä tätä luovuutta voi sitten oikein lähteä etsimään?

Nurmen mukaan ruoanlaittovinkkien löytäminen on nykypäivänä helpompaa kuin koskaan ennen. Ei tarvitse kuin kirjoittaa hakukoneeseen kukkakaali, ja edessäsi on hetkessä kymmenittäin reseptejä.

– Pitää seurata lehtiä ja olla kiinnostunut, Nurmi vinkkaa.

shutterstock_619688141

– Kun tulin vuonna 2001 Helsinkiin kokiksi ja halusin tietää alasta enemmän, luin kokkikirjoja. Nykyisin opiskelijat saavat puolen tunnin koulumatkan aikana katsottua puhelimesta reseptit ja tarvittaessa myös ohjeet videolta. Kaikki taustatieto on helposti saatavilla, Nurmi toteaa.

Nykyisessä infotulvassa on kuitenkin omat haasteensa. Joskus voi olla vaikea tietää, mikä resepti on hyvä, ja tämä korostuu etenkin leivonnassa. Juuri tästä syystä monet kotikokit luottavatkin tiettyyn, hyväksi havaittuun lähteeseen. 

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Ronja Salmi tuskastui monelle tuttuun kokkausongelmaan – kehitti helpottavan listan: "Niillä arkemme pyörii"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleHenri Alén listaa kolme tärkeintä sääntöä arkiruokailuun: Sorrutko sinäkin suomalaisten yleiseen maustekaappimokaan?Henri Alén paljastaa, miksi kasvikset maistuvat ravintolassa niin hyvältä – yksi kikka sen tekee: "Uskomattoman hyviä!"Suomalainen huippukokki ei tyrmää valmisruokia – kehottaa käyttämään niitä inspiraation lähteenä: ”Itsekin käytän valmisnuudeleita kotona”Mitä tänään syötäisiin? -ohjelma täyttää 10 vuotta – kokit muistelevat hulvattomia kommelluksia: ”Kerran tuuli niin, että munavaahto lähti lentoon”
RuoanlaittoMakuja
Älypuhelinten myötä lukuisat reseptit ovat helposti kotikokkien saatavilla.Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista