Suurin virhe, jonka ihmiset tekevät lukiessaan reseptejä – ethän vain sorru?
Eikö ruuan maku tai ulkonäkö muistuta keittokirjan kuvailua? Ongelma on yleinen kotikokkien keskuudessa.
Veden kielelle nostattavan reseptin lopputulos saattaa helposti valahtaa tympeän arkiruuan puolelle, jos keskittyminen keittiössä herpaantuu.
Amerikkalainen televisiopersoona ja kirjailija Alton Brown teroittaa ruuanlaittajille vain yhtä yksinkertaiselta kuulostavaa sääntöä: reseptin huolellista lukemista. Pelkkä vilkuileminen ei riitä ja resepti kannattaa tavata rivi riviltä jo ennen kokkaamisen aloittamista. Oivaltavin ja tehokkain Altonin vinkeistä on reseptin käyminen läpi yliviivaustussin kanssa ja kriittisten kohtien korostaminen.
– Havaintojeni mukaan noin 30 prosenttia valmiin reseptin perusteella valmistetuista ruuista epäonnistuu, koska kokki ei ole lukenut reseptiä kunnolla. Moni kyllä vilkuilee tekstiä sivusilmällä ja laatii kauppalistan reseptin perusteella, mutta osa lopputuloksen kannalta tärkeästä informaatiosta menee silti kokonaan sivu suun, Alton kirjoittaa nettisivuillaan.
Reseptin huolellisen lukemisen lisäksi Alton peräänkuuluttaa viittä muuta tärkeää sääntöä. Lista sisältää alas istumisen, reseptin lukemisen kahteen kertaan, tarvittavien välineiden ja raaka-aineiden keräämisen pöydälle, reseptin vaiheittaisen noudattamisen ja omiin aisteihin luottamisen kypsennysaikojen suhteen.
Lähde: Popsugar
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan