Suurin virhe, jonka ihmiset tekevät lukiessaan reseptejä – ethän vain sorru?

shutterstock_619688141
Ruuanlaitto vaatii keskittymistä. Shutterstock

Eikö ruuan maku tai ulkonäkö muistuta keittokirjan kuvailua? Ongelma on yleinen kotikokkien keskuudessa.

Veden kielelle nostattavan reseptin lopputulos saattaa helposti valahtaa tympeän arkiruuan puolelle, jos keskittyminen keittiössä herpaantuu.

Amerikkalainen televisiopersoona ja kirjailija Alton Brown teroittaa ruuanlaittajille vain yhtä yksinkertaiselta kuulostavaa sääntöä: reseptin huolellista lukemista. Pelkkä vilkuileminen ei riitä ja resepti kannattaa tavata rivi riviltä jo ennen kokkaamisen aloittamista. Oivaltavin ja tehokkain Altonin vinkeistä on reseptin käyminen läpi yliviivaustussin kanssa ja kriittisten kohtien korostaminen.

– Havaintojeni mukaan noin 30 prosenttia valmiin reseptin perusteella valmistetuista ruuista epäonnistuu, koska kokki ei ole lukenut reseptiä kunnolla. Moni kyllä vilkuilee tekstiä sivusilmällä ja laatii kauppalistan reseptin perusteella, mutta osa lopputuloksen kannalta tärkeästä informaatiosta menee silti kokonaan sivu suun, Alton kirjoittaa nettisivuillaan.

Reseptin huolellisen lukemisen lisäksi Alton peräänkuuluttaa viittä muuta tärkeää sääntöä. Lista sisältää alas istumisen, reseptin lukemisen kahteen kertaan, tarvittavien välineiden ja raaka-aineiden keräämisen pöydälle, reseptin vaiheittaisen noudattamisen ja omiin aisteihin luottamisen kypsennysaikojen suhteen. 

Lähde: Popsugar

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat