Vältä jouluruuhkat ruokakaupassa – nämä tuotteet kannattaa ostaa jo nyt!

Rosolli
Rosolli kuuluu monen joulupöytään. Myös sen ainekset voi ostaa jo hyvissä ajoin. Lehtikuva

Muutama päivä ennen jouluaattoa kaupat ovat yleensä tupaten täynnä. Hyvällä suunnittelulla ei kuitenkaan tarvitse käydä kaupassa ruuhka-aikaan.

Makuja.fi keräsi perinteisiä jouluruokia ja raaka-aineita, jotka voi ostaa jo hyvissä ajoin ennen joulua. Hyvässä tapauksessa ei kauppaan tarvitse mennä lainkaan pahimpina ruuhkapäivinä.

Kinkku

Tuorekinkku säilyy pitkään viileässä. Pakastekinkun kohdalla on hyvä huomioida pitkä sulatusaika. Pakastettu kinkku kannattaakin ostaa hyvissä ajoin.

Jos jääkaapissasi on tilaa, kannattaa kinkku hankkia ajoissa ennen joulua. Näin varmistat myös sen, että saat juuri haluamasi kokoisen kinkun, ennen kuin ne loppuvat.

VINKKI: Jos haluaa saada tuoretta leipää ja salaattia ennen joulua, kannattaa suunnata aattoaamuna kauppaan. Monet kaupoista ovat jouluaattona auki kuudesta kahteentoista. Aatto on kaupoissa usein hyvin rauhallinen.

Kala

Jouluksi kalankin voi ostaa jo hyvissä ajoin. Se ei kuitenkaan säily normaalissa jääkaapissa kuin päivän, joten hyvä vinkki onkin pakastaa se.

Pakastaminen ei vaikuta kalan makuun ja myös kokonaisen kalan voi huoletta pakastaa. Kalan voi ottaa edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan yön yli.

Lipeäkala säilyy kylmässä siinä merkittyyn viimeiseen käyttöpäivään asti. Lipeäkala säilyy avaamattomana jääkaapissa pitkään.

Joululaatikot

Joululaatikkoainekset säilyvät hyvin pitkään viileässä. Laatikot voi tehdä myös ennen joulua ja lämmittää ennen tarjoilua esimerkiksi uunissa.

Valmiiden laatikoiden myyntiajat ovat usein pitkiä. Kannattaa tutkia parasta ennen -merkintää ja varmistaa, että laatikot säilyvät joulupyhien yli.

Säilykkeet ja pakasteet

Molemmat näihin kategorioihin kuuluvista tuotteista säilyvät luonnollisesti pitkään. Esimerkiksi säilyke- tai pakasteherneet voi ostaa jo hyvissä ajoin ennen joulua.

Rosollitarvikkeet

Kaikki rosollin valmistamiseen tarvittavat ainesosat voi ostaa jo hyvissä ajoin ennen joulua. Jos päälle mielii laittaa kermavaahtoa, kannattaa varmistaa, että se säilyy pyhien yli.

Lisukkeet

Lähes kaikki valmiit lisukkeet voi ostaa jo hyvissä ajoin ennen joulua. Esimerkiksi erilaiset einessalaatit säilyvät pitkään käyttökelpoisina.

Makeat tarjottavat

Jälkiruoaksi tarjottavat tähtitorttuainekset tai piparit voi ostaa hyvin ajoissa. Mikäli haluaa tarjoilla vaikka kakkua, kannattaa valita kuivakakku, joka säilyy pitkään. Glögiäkin kannattaa varata jo valmiiksi kaappiin.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja