Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vältä aloittelijan moka: Älä laita makkaraa grilliin suoraan jääkaapista

Julkaistu 15.04.2015 15:03
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Vaikka makkaroita pidetään yleisesti kenties kaikkein helpompina ja luotettavimpina grilliherkkuina, ei ole suinkaan yhdentekevää, miten ne grillataan.

Oululainen kokki ja yrittäjä Janne Pekkala antoi omat vinkkinsä siiihen, kuinka makkarat paistuvat kaikkein mehukkaimmiksi. Ensisijaisen tärkeää on kiinnittää huomiota siihen, ettei makkaroita oteta suoraan jääkaapista grilliin.

Toinen tärkeä sääntö on se, ettei makkaroita saa paistaa liian kuumassa grillissä. Makkaroiden paistamisessa maltti on valttia, ja niitä kannattaa kypsentää miedolla lämmöllä, koko ajan käännellen.

– Yleisin virhe on se, että makkara laitetaan liian kylmänä liian kuumaan grilliin. Silloin makkarat palavat, halkeilevat ja niistä tulee kuivia, Pekkala kertoi Lidlin lehdistötilaisuudessa.

Moni kääntää grillin tehot täysille, jotta ruoka saataisiin mahdollisimman nopeasti valmiiksi. Lopputuloksen kannalta tämä ei kuitenkaan ole järkevää.

– Silloin esimerkiksi juustoinen makkara vain halkeilee ja rasvat lentävät ulos, Pekkala toteaa.

Anna makkaran levätä

Vaikka makkara tekisi mieli huitaista parempiin suihin heti, kun se on saanut kauniin värin pintaan, ei näin kannata tehdä. Samaan tapaan kuin lihaa, kalaa tai mitä tahansa muuta raaka-ainetta grillatessa, on myös makkaran syytä antaa vetäytyä hetki grillaamisen päätteeksi. Lepääminen takaa myös sen, että esimerkiksi juustomakkaran tulikuuman täytteen aiheuttamilta haavereilta vältytään.

– Makkaran pitää antaa levätä kypsentämisen tai paistamisen jälkeen, jotta se vähän seisahtaa. Silloin se ei ole enää myöskään polttavan kuumaa, Pekkala huomauttaa.

Lisää aiheesta:

Vältä yleinen virhe makkaraa grillatessa: "Ei kannata laittaa..."Ethän tee näin? Grilliravintoloitsija Matt kertoo pahimmat grillausvirheet – yleisimpään sortuu liian moni Tavalliset grillausmokat pilaavat kanan silmänräpäyksessä – asiantuntijoiden vinkeillä saat lihasta aina mehukasta ja maukastaNäin paistuu täydellinen kesämakkara! Ammattilaisen grillivinkeillä huippuherkullinen lopputulosTiedätkö, milloin on valmista? Tästä tunnistat kypsän raakamakkaranÄlä tee klassista makkaramokaa – muista tämä sääntö!
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos