Vältä aloittelijan moka: Älä laita makkaraa grilliin suoraan jääkaapista

Vaikka makkaroita pidetään yleisesti kenties kaikkein helpompina ja luotettavimpina grilliherkkuina, ei ole suinkaan yhdentekevää, miten ne grillataan.

Oululainen kokki ja yrittäjä Janne Pekkala antoi omat vinkkinsä siiihen, kuinka makkarat paistuvat kaikkein mehukkaimmiksi. Ensisijaisen tärkeää on kiinnittää huomiota siihen, ettei makkaroita oteta suoraan jääkaapista grilliin.

Toinen tärkeä sääntö on se, ettei makkaroita saa paistaa liian kuumassa grillissä. Makkaroiden paistamisessa maltti on valttia, ja niitä kannattaa kypsentää miedolla lämmöllä, koko ajan käännellen.

– Yleisin virhe on se, että makkara laitetaan liian kylmänä liian kuumaan grilliin. Silloin makkarat palavat, halkeilevat ja niistä tulee kuivia, Pekkala kertoi Lidlin lehdistötilaisuudessa.

Moni kääntää grillin tehot täysille, jotta ruoka saataisiin mahdollisimman nopeasti valmiiksi. Lopputuloksen kannalta tämä ei kuitenkaan ole järkevää.

– Silloin esimerkiksi juustoinen makkara vain halkeilee ja rasvat lentävät ulos, Pekkala toteaa.

Anna makkaran levätä

Vaikka makkara tekisi mieli huitaista parempiin suihin heti, kun se on saanut kauniin värin pintaan, ei näin kannata tehdä. Samaan tapaan kuin lihaa, kalaa tai mitä tahansa muuta raaka-ainetta grillatessa, on myös makkaran syytä antaa vetäytyä hetki grillaamisen päätteeksi. Lepääminen takaa myös sen, että esimerkiksi juustomakkaran tulikuuman täytteen aiheuttamilta haavereilta vältytään.

– Makkaran pitää antaa levätä kypsentämisen tai paistamisen jälkeen, jotta se vähän seisahtaa. Silloin se ei ole enää myöskään polttavan kuumaa, Pekkala huomauttaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja