Valmista itse herkkusimaa – kaupan juomat kalpenevat takuuvarmasti!

shutterstock_569523970
Siman valmistaminen on helppoa. Shutterstock

Vappu lähestyy, joten on aika laittaa simat valmistumaan! Itsetehty sima sopii loistavasti kaikenlaisten vappuherkkujen kyytipojaksi ja maistuu koko perheelle. Sitä kelpaa tarjota vieraille myös raikkaana holittomana juomavaihtoehtona.

Siman valmistukseen kannattaa ryhtyä noin viikko ennen vappua. Perinteinen kotisima valmistuu veden lisäksi vain neljästä ainesosasta: fariinisokerista, sokerista, sitruunasta ja pienestä hiivapalasta.

Keväisen juoman valmistaminen on helppoa ja nopeaa yksinkertaista reseptiä noudattamalla. Kun sima on pullotettu, se tekeytyy viileässä valmiiksi noin viikossa.

Perinteinen vappusima

Ainekset:

4 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
1–2 sitruunan mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
pullotukseen sokeria ja rusinoita

1. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

3. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.Säilytä valmis sima viileässä ja käytä viikon kuluessa.

Tuplaamalla ohjeen (käytä hiivaa 1/4 tl) saat riittävästi simaa suurelle vappuseurueelle!

Vinkki: jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan fariinisokeria eli yhteensä 500 grammaa.

Halutessasi enemmän sitruunan makua: käytä luomusitruunoita ja pese ne huolellisesti. Kuori keltainen kuoriosa ja pane kuoret sokereiden päälle astiaan. Kaada kiehuva vesi päälle ja jatka yllä olevan reseptin mukaan. Siivilöi sima ennen pullotusta.

Lähde: Dansukker

***

0:52

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja