Valmista täydellistä broileria: Sisältä mehukasta, päältä rapeaa!
Poikansa yllyttämänä grillauksen suomenmestaruuskilpailuun lähtenyt Nikke Häggström valmisti finaalin loppukilpailussa friteerattua kananfileetä maissihiutalekuorrutuksella. Poimi resepti talteen!
Friteerattu broilerin fileepihvi maissihiutalekuorrutuksella
Tarvitset:
1 pkt maustamatonta broilerin ohutfileetä
muutama kourallinen maissihiutaleita
1 kananmuna
suolaa
pippuria
1 limen mehu
soijakastiketta
valkosipulia
inkivääriä
tuoretta chiliä
lisäksi:
rapsiöljyä uppopaistamiseen
1. Pyyhi broilerin fileet kuiviksi. Mausta pinta suolalla ja pippurilla, limen mehulla, silputulla valkosipulilla, hienonnetulla inkiväärillä, hienonnetulla chilillä ja soijakastikkeella.
2. Riko kananmunan rakenne rikki kulhossa. Hienonna maissihiutaleet ja leivitä broilerin fileet ensin kananmunassa ja sen jälkeen maissihiutaleissa.
3. Kypsennä fileet uppopaistamalla öljyssä noin 160–180 asteessa 3–4 minuuttia. Öljyn lämpötilan voit tarkistaa laittamalla kattilaan leipäkuution: jos se alkaa hieman ruskistua, on lämpötila oikea.
Huom! Friteerattaessa pidä kattilan kansi lähellä mahdollisen tulipalon varalta. Rasvapalo tulee sammuttaa tukahduttamalla, ei vedellä.
Lähde: Lidl
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa