Valmista täydellistä broileria: Sisältä mehukasta, päältä rapeaa!

broileri
Shutterstock

Poikansa yllyttämänä grillauksen suomenmestaruuskilpailuun lähtenyt Nikke Häggström valmisti finaalin loppukilpailussa friteerattua kananfileetä maissihiutalekuorrutuksella. Poimi resepti talteen!

Friteerattu broilerin fileepihvi maissihiutalekuorrutuksella

Tarvitset:

1 pkt maustamatonta broilerin ohutfileetä
muutama kourallinen maissihiutaleita
1 kananmuna
suolaa
pippuria
1 limen mehu
soijakastiketta
valkosipulia
inkivääriä
tuoretta chiliä

lisäksi:
rapsiöljyä uppopaistamiseen

1. Pyyhi broilerin fileet kuiviksi. Mausta pinta suolalla ja pippurilla, limen mehulla, silputulla valkosipulilla, hienonnetulla inkiväärillä, hienonnetulla chilillä ja soijakastikkeella.
2. Riko kananmunan rakenne rikki kulhossa. Hienonna maissihiutaleet ja leivitä broilerin fileet ensin kananmunassa ja sen jälkeen maissihiutaleissa.
3. Kypsennä fileet uppopaistamalla öljyssä noin 160–180 asteessa 3–4 minuuttia. Öljyn lämpötilan voit tarkistaa laittamalla kattilaan leipäkuution: jos se alkaa hieman ruskistua, on lämpötila oikea.

Huom! Friteerattaessa pidä kattilan kansi lähellä mahdollisen tulipalon varalta. Rasvapalo tulee sammuttaa tukahduttamalla, ei vedellä. 

Lähde: Lidl

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.