Sangria tunnetaan kesäisenä juhlajuomana. Oletko tullut ajatelleeksi, että valmistukseen voi käyttää muutakin kuin punaviiniä? Kokeile uusia makuyhdistelmiä ja ylläty.
Espanjalainen termi sangria tarkoittaa viinin ja hedelmien sekoitusta. Tämä raikas juoma keksittiin luultavasti jo keskiajalla, jolloin vesi ei aina ollut puhdasta juotavaksi, vaan jano täytyi sammuttaa muilla keinoilla. Sangria levisi nopeasti ympäri maailmaa, ja nykypäivänä useat ravintolat ja baarit ovatkin luoneet juomasta oman näköisensä version.
Sangriaa on helppo valmistaa lisäämällä viiniin hedelmiä ja mausteita oman mielensä mukaisesti. Kokeile rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja ja juhlista lämpenevää säätä tätä kesäistä juomaa siemaillen.
Punaviinisangria syntyy aromikkaasta viinistä
Perinteinen espanjalainen versio sangriasta valmistetaan Tempranillo-viiniin, mutta lähes mikä tahansa keskihintainen punaviini soveltuu sangrian valmistukseen erinomaisesti. Varmasti herkullinen lopputulos syntyy hedelmäisestä ja aromikkaasta punaviinistä.
Sangrian valmistuksessa kannattaa kuitenkin välttää vanhempia punaviinejä, joiden maku ei ole parhaimmillaan juomasekoituksissa. Myös kalliit viinit kannattaa jättää nautittavaksi sellaisenaan tai aterian kumppaniksi. Liian tanniiniset viinit saattavat puolestaan peittää alleen sangrian hedelmäistä makua, jolloin lopputulos ei ole paras mahdollinen.
Valkoviini haastaa tekijänsä
Valkoviini ja hedelmät ovat haastavia yhdistettäviä. Valkoviinien hedelmäinen maku joutuu helposti ristiriitaan juoman sisältämien hedelmien kanssa. Kiinnitä siis erityistä huomiota siihen, mistä rypäleestä valmistettua viiniä aiot sangriassasi käyttää. Esimerkiksi sitruksinen Sauvignon Blanc-rypäle ei ole parhaimmillaan limeä ja sitruunaa sisältävässä sangriassa. Valitse mieluummin viini, joka ei kilpaile sangrian hedelmien kanssa.



