Valmista itse supermaukas proteiiniherkku – yksinkertaisempaa kuin luulit!

maapähkinävoi
Shutterstock

Voisi kuvitella, että maapähkinävoin valmistus on äärettömän helppoa, mutta luultavasti se on vielä helpompaakin kuin kuvittelit. Testaa!

Maapähkinävoi on erinomainen, proteiinipitoinen lisä esimerkiksi välipaloihin – vaikkapa hedelmän tai voileipäkeksin kera. Se on myös todella helppo tehdä itse kotona, joten kaiva esiin tehosekoittimesi ja anna mennä!

Kuoritut maapähkinät muuttuvat tehosekoittimessa lusikoitavaksi levitteeksi. Vaikka alkuun näyttäisi siltä, että tulos on vain kuivaa maapähkinärouhetta, anna tehosekoittimen rauhassa tehdä tehtävänsä. Pian rouhe muuttuu selvästi maapähkinävoin näköiseksi ja kun annat sen pyöriä tehosekoittimessa vielä pari minuuttia senkin jälkeen, levitteen koostumuksesta tulee entistä pehmeämpää ja tasaisempaa.

Öljyllä pehmeämpi koostumus

Kannattaa toki varautua siihen, ettei kotitekoisen maapähkinävoin koostumus vastaa täysin kauppojen levitteiden täydellistä tasaisuutta. Voitkin lisätä pähkinöiden joukkoon maapähkinäöljyä tai muuta lempiöljyäsi, jolloin siitä tulee hieman kermaisempaa.

Jos haluat vielä hieman lisähommia, paahda pähkinät ennen tehosekoittimeen heittämistä, jolloin ne sekoittuvat toisiinsa entistä helpommin. Paahtaminen antaa myös täyteläisemmän maun pähkinöille. Paahda pähkinöitä uunipellillä noin 200-asteisessa uunissa kymmenen minuutin ajan.

Tekniikka sopii myös muille pähkinöille. Voit tehdä itse esimerkiksi manteli- tai pistaasivoita. The Kitchn -sivuston mukaan pikkuriikkinen määrä suolaa saattaa parantaa voin kokonaismakua ja pieni määrä hunajaa puolestaan tuo siihen makeutta. 

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja