Valmista itse pikaruokaa MM-kisastudioon: "Täydellistä pelisapuskaa"

Kannusta Suomea kotisohvalta muhkeiden herkkujen kera, jotka valmistuvat helposti! Makuja.fi kokosi resepti-ideoita MM-kisastudioon.

Kiekkovuoden huipentuma, jääkiekon MM-kisat pelataan tänä vuonna Tsekeissä 1.-17.5. Kisat lähenevät nyt jo loppua ja kotikatsomoissa jännitetään Leijonien menestystä. Tiistai-iltana on vuorossa todellinen jännitysnäytelmä, kun Suomen joukkue kohtaa jäällä Venäjän.

Makuja.fi kysyi Sivumaku-ruokabloggaaja Jani Kinnuselta vinkkejä kisastudion helposti valmistuviksi herkuiksi. Kinnunen valititsi resepteistään muutamia omia suosikkejaan, jotka soveltuvat mainiosti jääkiekkomatsin ääreen pikaruoaksi.

– Nämä ovat täydellistä pelisapuskaa. Kaikki ruoat syntyvät tunnissa, jotkut jopa puolessa tunnissa, Kinnunen kertoo.

Raikkaat uppopaistetut kanansiivet


– Valkosipulin, persiljan, chilin ja sitruunan yhdistelmä on mausteinen, mutta raikas. Eikä yhtään niin sottainen. Ruokajuomana pidin enemmän valkoviinistä kuin oluesta. Toimii niin alkupalana grilliaterialla kuin suurempaan mättöfiilikseen pääruokana.
KATSO RESEPTI

Paistetut täytetyt sandwichit

– Toimii mainiosti myös illanistujaisissa vaikkapa oluen kanssa. Jos edellispäivän juhlinta painaa päälle, tämä voi olla kaivattu pelastus. Monimuotoinen herkku, jota voi muokata maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Meidän perheessä kuluu paljon hunaja-dijonsinappia, joka sopii tähänkin loistavasti.
KATSO RESEPTI

Chilli Dog


– Vastaavanlaisia hodareita ei taida Suomesta löytää, vaikka valmistus on hyvin yksinkertaista.
KATSO RESEPTI

Papa Burger - Hemingwayn herkku


– Erityistä tässä burgerissa on sen näennäinen karuus. Pelkkä pihvi sämpylän välissä. Pihvin koostumus pyhittää höysteiden puuttumisen. Se on erityisen mehevä. Taikinaan sekoitetaan kapriksia, valkosipulia, kevätsipulia, punaviiniä, relissiä sekä maustesekoituksia.
KATSO RESEPTI

Cajun-maustetut kanan koipinuijat ja ginger ale -kastike

– Maukkaita ja tahmeaksi karamellisoituja koipinuijia, joille ginger ale tuo makean pistävää sävyä ja kevyttä inkiväärin poltetta.
KATSO RESEPTI

Papas Rellenas - jauheliha-perunakroketit


– Käytännössä kyse on perunamuusin sisään jemmatusta jauhelihaseoksesta, joka pyöräytetään palloksi ja uppopaistetaan pinnaltaan rapsakaksi ja sisältä meheväksi. Täytettä voi muokata oman maun, mielikuvituksen ja jääkaapin sisällön mukaan. Täydellistä sormisyötävää illanistujaisiin tai vaikka brunssille.
KATSO RESEPTI

Okonomiyaki - japanilainen mausteinen munakas


– Ruokalajilla riittää valttikortteja. Se on helppo, nopea, supermaukas ja siihen voi käyttää melkein mitä vaan jääkaapin sisältöjä -- siten myös täydellinen tähderuoka.
KATSO RESEPTI

Suomi–Venäjä tänään MTV3- ja MTV Sport 1 -kanavilla sekä Katsomossa ja Radio Novalla kello 21.10 alkaen! MTV Sportin ennakkostudio kello 20.35.

Katso MM-kisojen parhaimmat taklaukset:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!