Valmista itse herkullisia patonkeja – poimi helppo resepti

grahampatonki_pelti
Jani Kinnusen grahampatongit maistuvat vaikkapa keiton seurana. Jani Kinnunen / Sivumaku

Mikä olisikaan herkullisempaa naposteltavaa keiton seurana kuin vastaleivottu patonki? Poimi vinkit siihen, kuinka herkulliset grahampatongit valmistuvat kotikeittiössäkin helposti.

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen kertoo blogissaan vinkit siihen, kuinka patonkien leipomisessa voi arkena karsia aikaavieviä valmistusvaiheita. Parhaimmillaan herkulliset patongit valmistuvat kotonakin nopeasti – ja ovat ehdottomasti pienen vaivannäön arvoisia.

– Patongin kunnolla tekeminen on yllättävän iso ja vaivalloinen homma. Jotta taikinaan saadaan kuplia, täytyy taikina kohota kolme päivää. Onneksi löytyy oikaisutapoja, joilla saa säädyllisen lopputuloksen aikaiseksi, Kinnunen toteaa.

– Kun leipä on tuore, se on lähtökohtaisesti aina hyvä. Tästä arkeen nopea ohje makoisiin, pieniin grahampatonkeihin. Loistava keiton kylkiäinen, Kinnunen vinkkaa.

Katso grahampatonkien ohje Sivumaku-blogista täältä!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat