Valmista avokadosta terveellistä pestoa – herkullinen lopputulos!

avokado pasta pesto
Voit lisätä avokadopastaan myös kirsikkatomaatteja ja parmesanjuustoa. Shutterstock

Monikäyttöinen avokado sopii myös italialaistyyppisen pestokastikkeen raaka-aineeksi.

Kermainen avokadopesto on täynnä hyviä rasvoja ja siinä on ihanan täyteläinen koostumus. Avokadopesto sopii täydellisesti pastakastikkeeksi esimerkiksi täysjyväspagetille.

Kevyemmän aterian saat, kun korvaat pastan suikaloidulla kesäkurpitsalla.

Avokadopesto

Tarvitset

3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 kypsä avokado
2,5 dl tuoretta basilikaa
0,75 dl saksanpähkinärouhetta
3 rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria

Tee näin

1. Kuullota hienonnettu valkosipuli öljyssä miedolla lämmöllä, mutta varo ettei se pala.

2. Laita avokado, valkosipuliöljy, basilika, pähkinärouhe ja sitruunamehu tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.

3. Mausta suolalla ja pippurilla, maistamalla pääset parhaaseen lopputulokseen.

Avokadopesto on parhaimmillaan, kun sen tarjoilee heti. Tarvittaessa se säilyy muovikelmulla peitettynä jääkaapissa noin kolme päivää.

Lähde: Health.com 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja