Valmisruoat kasvattavat suosiotaan – syötkö samalla tavalla kuin joka kolmas suomalainen?
![Copyright: Shutterstock. eines ruokakauppa ostoskärry](https://im.mtvuutiset.fi/image/6769570/landscape16_9/1600/900/e54693f4baa12a4c3a9c6e26e0a3b4ec/Qg/eines-ruokakauppa-ostoskarry.jpg)
Suomalaisten valmisruokien kulutus on arvioiden mukaan suurempaa kuin koskaan aikaisemmin. Valmisruoan käyttö on nykyisin luonnollinen osa ruuanlaittoa.
Ruokatalo HK:n mukaan suomalaiset ostavat valmisruokia enemmän kuin koskaan aiemmin, ja valmisruokien kasvu on ollut tuoteryhmistä suurinta. Saarioisen teettämästä tutkimuksesta uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan joka kolmas suomalainen syö valmisruokia viikoittain.
LUE MYÖS: Suomen suosituin einesruoka: Hotkitaan yli 8 miljoonaa pakettia vuodessa – syötkö sinäkin?
Näiden tuotteiden suosio selittyy muun muassa yksinasuvien suurella määrällä, valmisruokien valikoiman kasvulla sekä kuluttajien halulla saada entistä helpommalla hyvää ruokaa.
– Viimeisen kymmenen vuoden aikana on valmisruoan ostaminen kasvanut lähes 35 prosentilla. Tällä hetkellä kasvuvauhti on jopa yli 10 prosenttia vuodessa, kertoo HKScanin kategoria- ja markkinointijohtaja Anne Terimo.
Valmisruoka on kuluttajille oikotie nopeaan ateriaan
Mikroaaltouunien yleistyttyä 1980-luvulla foliolaatikoiden rinnalle alkoi tulla yhä enemmän uusia pakkausinnovaatioita, jotka ovat mahdollistaneet valmisruokien hyvän säilyvyyden ilman lisä- ja säilöntäaineita. Valmisruokaa ei enää mielletä niin usein epäterveelliseksi vaihtoehdoksi, vaan oikotieksi, jolla ateria syntyy nopeammin.
Valmisruokien kasvanut kysyntä on johtanut myös siihen, että valloillaan olevat ruokatrendit näkyvät yhä enemmän myös valmisruokahyllyillä.
– Juuri nyt kuluttajat kaipaavat vegaanisia valmisruokavaihtoehtoja, Terimo kertoo.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka