Valmisruoat kasvattavat suosiotaan – syötkö samalla tavalla kuin joka kolmas suomalainen?

eines ruokakauppa ostoskärry
Valmisruoat kuuluvat yhä useamman suomalaisen ruokavalioon. Shutterstock

Suomalaisten valmisruokien kulutus on arvioiden mukaan suurempaa kuin koskaan aikaisemmin. Valmisruoan käyttö on nykyisin luonnollinen osa ruuanlaittoa.

Ruokatalo HK:n mukaan suomalaiset ostavat valmisruokia enemmän kuin koskaan aiemmin, ja valmisruokien kasvu on ollut tuoteryhmistä suurinta. Saarioisen teettämästä tutkimuksesta uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan joka kolmas suomalainen syö valmisruokia viikoittain. 

Näiden tuotteiden suosio selittyy muun muassa yksinasuvien suurella määrällä, valmisruokien valikoiman kasvulla sekä kuluttajien halulla saada entistä helpommalla hyvää ruokaa. 

– Viimeisen kymmenen vuoden aikana on valmisruoan ostaminen kasvanut lähes 35 prosentilla. Tällä hetkellä kasvuvauhti on jopa yli 10 prosenttia vuodessa, kertoo HKScanin kategoria- ja markkinointijohtaja Anne Terimo.

Valmisruoka on kuluttajille oikotie nopeaan ateriaan

Mikroaaltouunien yleistyttyä 1980-luvulla foliolaatikoiden rinnalle alkoi tulla yhä enemmän uusia pakkausinnovaatioita, jotka ovat mahdollistaneet valmisruokien hyvän säilyvyyden ilman lisä- ja säilöntäaineita. Valmisruokaa ei enää mielletä niin usein epäterveelliseksi vaihtoehdoksi, vaan oikotieksi, jolla ateria syntyy nopeammin. 

Valmisruokien kasvanut kysyntä on johtanut myös siihen, että valloillaan olevat ruokatrendit näkyvät yhä enemmän myös valmisruokahyllyillä.

– Juuri nyt kuluttajat kaipaavat vegaanisia valmisruokavaihtoehtoja, Terimo kertoo.

Lähteet: HK, HS

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!