Valkoviinissä haudutettuja possunposkia ja kermainen ruusukaali-taatelimuhennos

MTV Oy, All rights reserved

Possunposket ovat yksi lihasuosikeistani. Teen niitä silti aivan liian harvoin, 2-3 kertaa vuodessa. Sinänsä hauskaa, että vielä pari vuotta sitten pelkästään haaveilin koko raaka-aineen käsittelystä. Kuvitelkaa possun poskilihasta toiminnassa. Siinä se mureutuu joka ikisellä possun jauhamalla suupalalla. 

Poskien käsittely on helppoa. Poistaa kalvot ja turhat läskit, paistaa pinnat kiinni ja iskee nesteeseen hautumaan. Kolme-neljä tuntia on kiva, 6 tuntia loistava. Ei tarvitse tehdä mitään kuin nuuhkia hyviä tuoksuja.

Tällä kertaa posket hautuvat valkoviinissä. Kuivassa sellaisessa. Voi olla puolikuivakin, jos sellaista haluat vedellä myös ruoan kanssa. Resepti pohjautuu villiyrttikokkina tunnetun Sami Tallbergin taannoiseen joulunajan reseptiin jossain lehdessä, varmaankin Glorian ruokaviinissä. Sitä on jossain määrin mukailtu fiiliksen mukaan. Chef itse käytti lihana kassleria. Pari kertaa kokanneena tästä on muodostunut melkeinpä kotikeittiön talvinen klassikko. Helppo, suussasulava ja makua pursuava juhlava lohturuoka.

HUOM!Voit siis korvata possunposket kasslerilla. Paista pinnat kiinni ja anna muhia niin pitkään, että liha alkaa hajota suuhun.

Valkoviinissä haudutettuja possunposkia ja kermainen ruusukaali-taatelimuhennos

4-5 hlölle

1 kg possunposkia

3 dl valkoviiniä

1 valkosipulinkynsi murskattuna

hyppysellinen kuivattua timjamia

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Lämmitä uuni 125 asteeseen. Siivoa possunposket kalvoista ja turhista läskeistä. Kuumenna iso paistinpannu keskilämmölle. Mausta liha suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lorauta pannunpohjalle loraus oliiviöljyä. Laita mukaan murskattu valkosipulinkynsi. Paista lihoihin kaunis pinta. Ota lihat syrjään. Laita liha uunivuokaan. Kaada viini päälle. Laita uuniin ja anna muhia 3-6 tuntia. Mitä pitempään, sitä parempaa. Voitele lihaa välillä haudutusliemellä.

Kermainen ruusukaali-taatelimuhennos

500 g ruusukaalia

kourallinen taateleita

4 dl kuohukermaa

peukalonpään kokoinen pala piparjuurta, raastettuna

suolaa

pippuria

Poista ruusukaaleista mahdolliset huonot päälylehdet ja leikkaa kannat pois. Tee kantapäähän sentin syvyiset X-viillot, jotta kaali pääsee kypsymään tasaisesti. Keitä ruusukaaleja kevyesti suolatussa vedessä reilu 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Jäähdytä kaaleja kylmän juoksevan veden alla muutama minuutti. Lisää kaikki ainekset kattilaan, kuumenna ja anna hautua melko miedolla lämmöllä 10 min, kunnes koostumus on mehevän oloinen. Maista ja mausta. Tarjoile possunposkien kera. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!