Valkoviinissä haudutettu sitruunainen kana - helppo herkku

MTV Oy, All rights reserved

Yksiä surkeimpia syitä välttää ruoanlaittoa ovat ajanpuute ja osaamattomuus. Aina ei tietenkään ihan oikeasti ehdi, mutta varsin usein tartutaan toisten tekemään ruokaan turhan automaattisesti. Taitoakaan ei moneen ruokaan liiemmin tarvita.

Meillä oli yhtenä iltana mökillä luvassa paikkojen ehostamista ja remontoimista. Ruoanlaitolle ei näyttänyt löytyvän aikaa. Olin ostanut broilerin rintaleikkeitä ja kun kaapista löytyi kaikenlaista muutakin, laitoimme padan porisemaan.  Ruoka valmistui kuin itsekseen samalla kun porasimme ties mitä seiniin. Puolivälissä rupeamaa laitoimme riisit kiehumaan. Kattilat pöytään ja illallinen oli katettu. Työaikaa kului leikkuulaudan ja lieden äärellä alle vartti.

Valkoviinissä haudutettua sitruunaista kanaa

4 hengelle

4 broilerin rintaleikettä tai koipea

5 dl valkoviiniä

0,5 dl valkoviinietikkaa

1 luomusitruuna siivuina

2 porkkanaa, siivutettuna

1 keskikokoinen sipuli, ohuina siivuina

1 sellerinvarsi, siivutettuna

3 laakerinlehteä

10 mustapippuria

30 g voita

suolaa

pippuria

Laita ainekset pataan ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna hautua hiljalleen tunnin verran. Käännä kanoja välillä. Jos neste uhkaa haihtua liikaa, laita kansi päälle tai lisää viiniä. Tarjoile, kun liha on pehmeää ja kypsää. Maista lientä ja mausta mieleiseksi. Lisukkeeksi sopii esim. riisi.

VINKKI! Voit myös paistaa kanoihin ensin kauniin pinnan, ottaaa ne pois, kuullottaa kasviksia ja jatkaa sitten ohjeen mukaan. Se toki tuplaa työmäärän.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!