Valkoviinisangria inkiväärillä raikastettuna
Jatketaan sangria-teemalla, kun kerran tuli sitä nautittua toistamiseenkin. Tällä kertaa valkoviinipohjaisena. Idean pohja tuli Martha Stewartin sivuilta. Juoman yksinkertaisuus ja maku valloittivat. Inkivääri ja minttu antoivat raikkaan säväyksen kuuman kesäpäivän juomasekoitukseen. Katso myös punaviinisangrian resepti.
HUOM!Voit toki lantrata juomaa sitruslimulla tai kivennäisvedellä.
Valkoviinisangria
1 plo valkoviiniä
1 dl appelsiinista likööriä kuten Cointreau, Triple Sec, Grand Marnier… (itseltä käytin Triple Seciä)
peukalon kokoinen pala inkivääriä
kourallinen mintunlehtiä
hedelmiä, jotka eivät liiemmin värjää kuten nektariini, ananas, hunajameloni…
jäitä
Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuenohuiksi siivuiksi. Murskaa mintulehtiä hiukan. Pilko hedelmät. Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä vähintään tunti tai vaikka yön yli. Nauti kohtuudella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan