Sisällöt Tomi Einonen Vastaava päätoimittaja Ilkka Ahtiainen Uutispäätoimittaja Mona Haapsaari Toimituspäällikkö Teemu Niikko Toimituspäällikkö, urheilu Liiketoiminta Iina Eloranta VP, Channels and Digital Consumption SuomiAreena Jeremias Kontio Vastaava tuottaja
Inkiväärishotti flunssakauteen | Resepti | Makuja | MTV Uutiset
Makuja
Inkiväärishotti flunssakauteen
Inkiväärishotti on napakka aloitus aamuun. MTV Julkaistu 23.02.2025 07:15
Ainekset 30–50 g tuoretta inkivääriä (noin peukalon kokoinen pala) 1/2 sitruunan mehu 1–2 rkl juoksevaa hunajaa (tai vaahterasiirappia) 3 dl appelsiini-, porkkana- tai omenatuoremehua 1 dl tyrnimehua Valmistusohje Kuori inkivääri pikkulusikalla tai ruokailuveitsellä kaapien kuori pois. Raasta hienoksi tai pilko pieniksi paloiksi (jos blenderisi on tehokas).
Purista sitruunan mehu (ja appelsiinin, jos käytät tuoretta appelsiinin hedelmänä).
Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi juomaksi. Tarkista sopivan vahva maku, voit lisätä hunajaa tai inkivääriä halutessasi.
Siivilöi juoma halutessasi, jos et pidä inkiväärin kuidusta.
Kaada shotti lasiin ja nauti heti tai säilytä jääkaapissa korkeintaan 2 päivää.
VINKKI:
Jos haluat lisäpotkua, voit lisätä ripauksen cayennepippuria tai pienen valkosipulin kynnen antibakteeristen vaikutusten vuoksi.
Jos taas haluat pehmentää makua, lisää ripaus kanelia tai vaniljaa.
Voit myös lisätä vettä, mikäli shotti tuntuu liian vahvalta.
Inkivääri sisältää antioksidantteja ja tulehdusta vähentäviä yhdisteitä, ja moni luottaakin inkiväärin voimaan flunssakautena. Nappaa kotitalousopettaja Arja Elina Laineen ohje inkiväärishottiin!