0:16

Valkosipuli vai Ranch? Taffel ja Estrella paljastavat suosituimmat dipit – suomalaisilla sipsidippaajilla yksi oleellinen ero muuhun maailmaan

Suomalaiset dippaavat mielellään sipsinsä kermaviilipohjaiseen maustekastikkeeseen. Kun muualla maailmassa dipit ostetaan yleensä valmiina, Suomessa on aina ollut tapana yhdistää omatoimisesti kermaviili ja dippijauhe. 

Paljastimme lauantaina, mitkä ovat S-ryhmän ja Keskon myydyimmät sipsispussit Suomessa. Suomen suosituimpien sipsien listalta löytyy tuttuja ja turvallisia valintoja sekä mausteisia yllättäjiä.

Monen mielestä sipsinautintoon kuuluvat oleellisena osana myös erilaiset dippikastikkeet. Löytyykö niiden joukosta selkeitä suosikkeja?

Muualla maailmassa dippailu on harvinaisempaa

Estrellan toimitusjohtaja Christel Lundströmin mukaan kermaviilin ja dippijauheen yhdistäminen on pitkälti pohjoismainen käytäntö. 

– Suomalaiset pitävät kermaviilipohjaisista dipeistä suolaisten snacksien ja kasvisten kanssa. Suomesta löytyykin laaja valikoima erimakuisia dippijauheita, jotka sekoitetaan kermaviiliin tai vastaavaan tuotteeseen, Lundström kertoo. 

Suomen suosituimmat dipit

Taffel:

1. Taffel Ranch -dippi (Suomen myydyin dippi)
2. Taffel American -dippi
3. Taffel Sweet Chili -dippi
4. Taffel Valkosipuli -dippi
5. Taffel Broadway -dippi
6. Taffel Taco -dippi

Estrella:

1. Estrella Holiday Dipmix
2. Estrella Tzatziki Dipmix
3. Estrella Ranch Dipmix
4. Estrella Blue Cheese Dipmix
5. Estrella American Dipmix

Lundström sanoo, että muualla maailmassa dippailu on harvinaisempaa ja liittyy lähinnä maissilastujen nauttimiseen salsa- tai guacamole-kastikkeen kanssa.  

Samoilla linjoilla on myös Taffelin markkinointipäällikkö Petra Väkelä

– Kermaviili ja dippimaustejauhe on suosittua erityisesti Suomessa ja Ruotsissa. Muissa Pohjoismaissa, ja maailmallakin, käytetään meidän tietojemme mukaan lähinnä valmiita dippejä ja kastikkeita.

Väkelä kertoo, että dipeissä isot ja tutut maut ovat suosittuja kaikissa maissa. Tällaisia ovat esimerkiksi American, Ranch, BBQ, Taco ja Sweet Chili -maut.

– Dippauskulttuuri näyttäisi muuttuvan siihen suuntaan, että nykyään dipataan kaikkea perunalastuista, juustosnackeihin ja popcorniin. Aiemmin dippi kuului ensisijaisesti perussipsien kaveriksi, Väkelä kertoo.

Jotain sipsien ja dippikastikkeiden pyhästä liitosta kertoo se, että monissa suomalaiskaupoissa on otettu käyttöön oma kermaviilikaappi sipsihyllyjen välittömään läheisyyteen. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja