Valkosipuli vai Ranch? Taffel ja Estrella paljastavat suosituimmat dipit – suomalaisilla sipsidippaajilla yksi oleellinen ero muuhun maailmaan
Suomalaiset dippaavat mielellään sipsinsä kermaviilipohjaiseen maustekastikkeeseen. Kun muualla maailmassa dipit ostetaan yleensä valmiina, Suomessa on aina ollut tapana yhdistää omatoimisesti kermaviili ja dippijauhe.
Paljastimme lauantaina, mitkä ovat S-ryhmän ja Keskon myydyimmät sipsispussit Suomessa. Suomen suosituimpien sipsien listalta löytyy tuttuja ja turvallisia valintoja sekä mausteisia yllättäjiä.
Monen mielestä sipsinautintoon kuuluvat oleellisena osana myös erilaiset dippikastikkeet. Löytyykö niiden joukosta selkeitä suosikkeja?
Muualla maailmassa dippailu on harvinaisempaa
Estrellan toimitusjohtaja Christel Lundströmin mukaan kermaviilin ja dippijauheen yhdistäminen on pitkälti pohjoismainen käytäntö.
– Suomalaiset pitävät kermaviilipohjaisista dipeistä suolaisten snacksien ja kasvisten kanssa. Suomesta löytyykin laaja valikoima erimakuisia dippijauheita, jotka sekoitetaan kermaviiliin tai vastaavaan tuotteeseen, Lundström kertoo.
Suomen suosituimmat dipit
Taffel:
1. Taffel Ranch -dippi (Suomen myydyin dippi)
2. Taffel American -dippi
3. Taffel Sweet Chili -dippi
4. Taffel Valkosipuli -dippi
5. Taffel Broadway -dippi
6. Taffel Taco -dippiEstrella:
1. Estrella Holiday Dipmix
2. Estrella Tzatziki Dipmix
3. Estrella Ranch Dipmix
4. Estrella Blue Cheese Dipmix
5. Estrella American Dipmix
Lundström sanoo, että muualla maailmassa dippailu on harvinaisempaa ja liittyy lähinnä maissilastujen nauttimiseen salsa- tai guacamole-kastikkeen kanssa.
Samoilla linjoilla on myös Taffelin markkinointipäällikkö Petra Väkelä.
– Kermaviili ja dippimaustejauhe on suosittua erityisesti Suomessa ja Ruotsissa. Muissa Pohjoismaissa, ja maailmallakin, käytetään meidän tietojemme mukaan lähinnä valmiita dippejä ja kastikkeita.
Väkelä kertoo, että dipeissä isot ja tutut maut ovat suosittuja kaikissa maissa. Tällaisia ovat esimerkiksi American, Ranch, BBQ, Taco ja Sweet Chili -maut.
– Dippauskulttuuri näyttäisi muuttuvan siihen suuntaan, että nykyään dipataan kaikkea perunalastuista, juustosnackeihin ja popcorniin. Aiemmin dippi kuului ensisijaisesti perussipsien kaveriksi, Väkelä kertoo.
Jotain sipsien ja dippikastikkeiden pyhästä liitosta kertoo se, että monissa suomalaiskaupoissa on otettu käyttöön oma kermaviilikaappi sipsihyllyjen välittömään läheisyyteen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan