Valittiin vuoden 2016 superruoaksi – uusi proteiinipommi voittaa jopa kananmunan

kananmuna
Palkittua heraproteiinia kehutaan jopa kananmunan korvaajaksi. Lehtikuva

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on valinnut vuoden 2016 superruoaksi heraproteiinin, jolle on asetettu kovat odotukset.

Vuoden Superruoaksi 2016 valittu Actiwhey on heraproteiini, jonka avulla voidaan ylläpitää lihasmassaa ja ehkäistä esimerkiksi vanhusten ja sairaiden proteiinivajetta.

TIESITKÖ? Proteiineista valmistuu monia keholle tärkeitä aineita, jotka lisäävät elimistön puolustuskykyä. Jos puolustuskyky heikkenee, on suurempi riski saada tartuntoja ja tulehduksia.

Palkitun heraproteiinin aminohappokoostumusta kuvaillaan jopa täydellisemmäksi kuin kananmunan, jonka proteiinikoostumusta on yleensä pidetty parhaana mahdollisena.

Heraproteiinissa on runsaasti välttämättömiä aminohappoja ja glutamiinia. Glutamiinilla on vaikutusta lihasten hyvinvointiin ja lihasmassan pysyvyyteen. 

Lähde: Actiwhey

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.