Valio tuo markkinoille erikoisen innovaation, maitosuolan.
Valio lanseeraa täysin uudenlaisen keksinnän, maitosuolan, joka kulkee nimellä ValSa. Valion mukaan innovaatio mahdollistaa suolan vähentämisen elintarvikkeista ilman, että mausta täytyy tinkiä. Tuote on osa Valion ja Fazerin yhteistyöprojektia, jonka tavoitteena on ollut tuoda suomalaisiin ruokapöytiin merkittävästi vähemmän suolaa sisältäviä tuotteita.
Kehittäminen kestänyt vuosia
Uuden maitosuolainnovaation avulla sekä Valio että Fazer aikovat valmistaa vähemmän suolaa sisältäviä tuotteita ilman, että mausta täytyy tinkiä.
Valio tuo markkinoille muun muassa uuden Polar 15 -juuston sekä Oivariini-levitteen, jossa osa ruokasuolasta on korvattu maitosuolalla. Fazer puolestaan hyödyntää maitosuolaa uuden, vähempisuolaisen Oululainen Reilu Futissämpylän valmistuksessa.
– Suolan vähentäminen mausta tinkimättä on innovaatio vailla vertaa, maailmanlaajuisesti. Maitosuolainnovaation kehittäminen on kestänyt vuosia, mutta lopputulos on palkitseva. Innovaation avulla voimme olla osa ratkaisua suolan aiheuttamien terveyshaittojen vähentämisessä, johtaja Tuomas Salusjärvi Valiolta sanoo.
Mikä ihmeen maitosuola?
Maitosuolassa on lähes 80 prosenttia vähemmän natriumia kuin ruokasuolassa. Se koostuu Valion mukaan maidon luontaisista mineraaleista: kaliumista, jodista, magnesiumista, kalsiumista sekä natriumista. Tavallinen ruokasuola on sen sijaan koostumukseltaan lähes kokonaan natriumkloridia.
