Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Välimerellinen kurpitsa-lihapata

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 02.11.2015 19:23

Syksy on minulle ruokapuolella hauskinta aikaa. Kesällä tuoreita raaka-aineita on yllin kyllin ja niitä nauttii pitäen maut mahdollisimman puhtaina. Syksyn sato tuo lautasille maailman parhaita juureksia vaikkapa maailman parhailla sienillä höystettynä. Lisäksi mökiltä kotiin siirryttäessä tulee keskityttyä enemmän ruoanlaittoon luovassakin mielessä. Ja aikaa on antaa sille enemmän. 

MTV Oy, All rights reserved

Sesonkiherkku kurpitsa on nostanut päätään hienosti viime vuosina suomalaisten keittiössä. Puistattaa ne etikkaiset purkkikurpitsat koulun ruokalassa. Kurpitsa on monipuolinen, helppo ja edullinen raaka-aine ja sen eri lajikkeista saa irti vaikka kuinka hauskoja ja täynnä syksyn mauilla varustettuja ruokia.

Tässä resepti, joka heittää hienon italialaisen twistin perinteiseen lihapataan. Toimii niin arkeen kuin juhlaankin. Marsalasta säväys liemeen, myskikurpitsasta annos syksyä ja aurinkokuivatuista tomaateista ripaus Välimeren lämpöä.

PS. Tsekkaa myös muut kurpitsareseptit!

Kurpitsainen, välimerellinen lihapata

4-6 hlölle

1 kg naudan keittolihaa (lapaa, paistia)

500 g myskikurpitsaa (buttenut), muukin laji käy, reilun peukalon kokoisiksi paloiksi pilkottuna

1 sipuli, karkeasti pilkottuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja, siivutettuna

2 dl Marsalaa (tai muuta makeaa, vaaleaa viiniä)

0,5 dl vehnäjauhoja

2 rkl timjamia, lehdet nypittyinä ja hienonnettuna

2 rkl rosmariinia, lehdet nypittyinä ja hienonnettuna

1 l lihalientä

kourallinen lehtipersiljaa, hienonnettuna

oliiviöjyä paistamiseen

suolaa

mustapippuria

Pilko liha reiluiksi, 5 cm palasiksi. Kuumenna iso kattila keskilämmölle. Lorauta oliiviöljyä pohjalle. Mausta lihapalat suolalla ja pippurilla. Pyöräytä lihapalat vehnäjauhoissa ja ravistele turhat jauhot pois. Ruskista lihat erissä kauttaaltaan. Raaputa pohjasta kaikki ”makupalat” irti. Lorauta vielä pohjalle öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, timjami ja rosmariini ja kuullota vielä minuutti. Lisää lihat takaisin kattilaan. Kaada mukaan Marsala ja anna kiehahtaa. Lisää lihalientä sen verran, että kaikki peittyvät. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna porista hiljalleen tunti välillä pyöräyttäen. Lisää mukaan kurpitsa ja aurinkokuivatut tomaatit ja anna porista vielä tunti. Maista lientä ja mausta suolalla ja pippurilla sopivaksi. Annostele ja ripottele pinnalle persiljaa.

MTV Oy, All rights reserved MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

LohiseljankaKaritsa-osso buco – talven upea lämmittäjäMehevä maissi-kanapannuTuoretomaattikeitto katkaravuilla(Vähän niin kuin) StroganoffBorssikeitto hirvenlihalla ja piparjuurikermalla
aurinkokuivattu tomaattibutternut squashkurpitsalihapataliharuokaMarsalamyskikurpitsanaudanlihanaudanpaistipataresepti