Suolaisen ja makean liitto on yksi ruokamaailman parhaita. Löysin erinomaisen sellaisen edustajan huhtikuun Glorian ruokaviini -lehdestä. Välimerellinen fenkolipiiras on paljon pizzan oloinen, mutta raikkaampi, kevyempi ja vieläpä gluteeniton. Pohja onnistuu varmasti tavallisena pizzapohjanakin, mutta ohjeen mukaisesti gluteenittomista jauhoista tehtynä se osui kerralla maaliin.
Karamellisoidun fenkolin aromia vahvennetaan aniksella ja tasapainotetaan ranskankermalla, vuohenjuustolla ja pecorinolla. Yrteistä lähtee mahtavaa vivahdetta ja kirsikkatomaateista mehevyyttä. Toimii läpi vuoden! Yliveto piknikillä! Vielä tarpeeton lisähuudahdus tämän erinomaisuudesta!
Välimerellinen fenkolipiiras
2 piirasta
Pohja
4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
25 g tuorehiivaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl aniksensiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
Täyte


