Vain vähän kaloreita ja huikeat terveysvaikutukset – syötkö näitä pähkinöitä?

pistaasi
Shutterstock

Tiesitkö, kuinka terveellisiä pistaasipähkinät todella ovat?

Pistaasit sopivat sekä makeisiin että suolaisiin ruokiin, ja moni tykkää napostella niitä sellaisenaan. Lue, kuinka huikeita terveysvaikutuksia pistaaseilla voi olla!

Harvinaisen vähäkalorisia

Pähkinöistä pistaasit ovat kaikkein vähäkalorisimpia, sillä yksi pistaasi sisältää vain 3–4 kilokaloria. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että pistaaseja tulee usein syötyä vähemmän kuin muita pähkinöitä, sillä niiden kuoriminen on niin työlästä.

Kaliumpommeja

Pistaasit sisältävät kaikista pähkinöistä eniten kaliumia, jolla on useita terveysvaikutuksia. Kalium laskee muun muassa verenpainetta ja tekee hyvää sydämen ja lihaksiston toiminnalle.

Laskevat kolesterolia

Pistaasien syöminen voi auttaa laskemaan kolesterolia ja jopa syöpäriskiä. Sisältämiensä fytosteroliestereiden ansiosta pistaasit voivat kohtuullisesti nautittuna auttaa laskemaan huonoksi luokitellu kolesterin määrää kehossa. Pistaasien uskotaan suojaavan syövältä niiden sisältämien antioksidanttien vuoksi.

Lähde: epicurious.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja