Vain vähän kaloreita ja huikeat terveysvaikutukset – syötkö näitä pähkinöitä?

pistaasi
Shutterstock

Tiesitkö, kuinka terveellisiä pistaasipähkinät todella ovat?

Pistaasit sopivat sekä makeisiin että suolaisiin ruokiin, ja moni tykkää napostella niitä sellaisenaan. Lue, kuinka huikeita terveysvaikutuksia pistaaseilla voi olla!

Harvinaisen vähäkalorisia

Pähkinöistä pistaasit ovat kaikkein vähäkalorisimpia, sillä yksi pistaasi sisältää vain 3–4 kilokaloria. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että pistaaseja tulee usein syötyä vähemmän kuin muita pähkinöitä, sillä niiden kuoriminen on niin työlästä.

Kaliumpommeja

Pistaasit sisältävät kaikista pähkinöistä eniten kaliumia, jolla on useita terveysvaikutuksia. Kalium laskee muun muassa verenpainetta ja tekee hyvää sydämen ja lihaksiston toiminnalle.

Laskevat kolesterolia

Pistaasien syöminen voi auttaa laskemaan kolesterolia ja jopa syöpäriskiä. Sisältämiensä fytosteroliestereiden ansiosta pistaasit voivat kohtuullisesti nautittuna auttaa laskemaan huonoksi luokitellu kolesterin määrää kehossa. Pistaasien uskotaan suojaavan syövältä niiden sisältämien antioksidanttien vuoksi.

Lähde: epicurious.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.