Vain täysi-ikäisille! Tämä munaherkku taltuttaa krapulan

Kananmuna kananmunat munat jääkaappi
Shutterstock

Suomalaisessa Viinakeittokirjassa paljastetaan resepti, jonka uskotaan helpottavan krapulaa – eikä ihme, sillä reseptiin kuuluu muun muassa pekonia ja vodkaa.

Jonna Pulkkisen ja Merja Ruotsalaisen Viinakeittokirjassa (Atena Kustannus 2016) vinkataan, millaisin alkoholipitoisin herkuin krapulaista oloa voi helpottaa. Yksi näistä resepteistä on niin kutsuttujen krapulamunien resepti.

– Jäikö edellisen illan etkoiluista pöydälle taatelivodkapullo? Hyvä! Ja jos ei jäänyt, ei hätää. Kaiva pullo kaapista, keittokirjailijat toteavat kirjassa.

Krapulamunat

2 kananmunaa ruokailijaa kohden
voita paistamiseen
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
taatelivodkaa
1 pkt eli 140 g pekonia
granaattiomenan siemeniä

Laita liesi päälle ja liedelle paistinpannu, johon heität pienen köntin voita. Kuumenna voi, riko muutama muna pannulle, paista ja mausta.

Ota pannu liedeltä, asetu avoimeen tilaan. Kaada pannulle loraus taatelivodkaa. Heitä perään sytytetty tulitikku. Ihaile liekitystaitojasi.

Tarjoa paistetun pekonin ja granaattiomenan siementen kanssa.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!