Klassikkoresepti vailla vertaa: Näin teet perinteistä pyttipannua!

shutterstock_75567319
Tuomas Kyrö paljastaa tuoreessa kirjassaan reseptin, jolla valmistuu erityisen herkullinen pyttipannu. Shutterstock

Perinteinen pyttipannu on herkullista illallista, jota kelpaa nauttia vaikkapa viikonlopun alkamisen kunniaksi.

Tuomas Kyrön tuoreessa Mielensäpahoittajan keittiössä (WSOY) -kirjassa esitellään klassisen pyttipannun resepti. Verestä ruokamuistojasi ja valmista viikonlopun iloksi herkullinen pyttipannu suosikkikirjailijan reseptillä!

Pyttipannu

200–300 g makkaraa tai savukylkeä
4–6 keitettyä perunaa
1–2 sipulia
1–2 rkl voita
suolaa
mustapippuria rouhittuna
(kermaa)
1 kananmuna ruokailijaa kohden

Kuutioi liha. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli voissa paistinpannulla läpikuultavaksi. Lisää pannulle liha- ja perunakuutiot, ruskista ja mausta. Höystä halutessasi tilkalla kermaa.

Hyydytä munat toisessa pannussa niin, että keltuainen jää löysäksi, ja nosta munat pyttipannun päälle.

Lähde: Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittajan keittiössä (WSOY)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja