Klassikkoresepti vailla vertaa: Näin teet perinteistä pyttipannua!
Perinteinen pyttipannu on herkullista illallista, jota kelpaa nauttia vaikkapa viikonlopun alkamisen kunniaksi.
Tuomas Kyrön tuoreessa Mielensäpahoittajan keittiössä (WSOY) -kirjassa esitellään klassisen pyttipannun resepti. Verestä ruokamuistojasi ja valmista viikonlopun iloksi herkullinen pyttipannu suosikkikirjailijan reseptillä!
Pyttipannu
200–300 g makkaraa tai savukylkeä
4–6 keitettyä perunaa
1–2 sipulia
1–2 rkl voita
suolaa
mustapippuria rouhittuna
(kermaa)
1 kananmuna ruokailijaa kohden
Kuutioi liha. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuullota sipuli voissa paistinpannulla läpikuultavaksi. Lisää pannulle liha- ja perunakuutiot, ruskista ja mausta. Höystä halutessasi tilkalla kermaa.
Hyydytä munat toisessa pannussa niin, että keltuainen jää löysäksi, ja nosta munat pyttipannun päälle.
Lähde: Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittajan keittiössä (WSOY)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa