Munaniksi nostaa makunautinnon uudelle tasolle – testaa!
Kokeile uuden vuoden kunniaksi täydellistä kananmunareseptiä. Se vie munanautintosi täysin uudelle tasolle!
Kun seuraavan kerran paistat kananmunia pannulla, lisää niiden päälle viinietikkaa. Makuyhdistelmä saattaa kuulostaa oudolta, mutta se yllättää positiivisesti – esimerkiksi Ranskassa viinietikkamunat ovat itse asiassa hyvin tavallinen herkku.
Viinietikkamunat kahdelle
4 isoa kananmunaa
2 rkl voita
4 rkl hyvää viinietikkaa (valkoviinietikka, sherryviinietikka)
Suolaa ja pippuria
Riko 2 kananmunaa kulhoon – varo etteivät keltuaiset mene rikki. Kuumenna pannulla 1 rkl voita. Kun voi n muuttunut kullanruskeaksi, lisää varovasti joukkoon kananmunat. Paista munia pannulla ja riko haarukalla mahdolliset valkuaiseen syntyvät ilmakuplat.
Kun munat ovat paistuneet (ne saavat olla reunoilta rapeat), mausta ne suolalla ja pippurilla ja siirrä lautaselle. Lisää pannulle sitten 2 rkl viinietikkaa. Anna kiehahtaa niin, että etikasta jää puolet jäljelle ja kaada se kananmunien päälle.
Tee toinen annos samalla tavalla.
Resepti: Food52
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan