Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Munaniksi nostaa makunautinnon uudelle tasolle – testaa!

Lisää kananmunien joukkoon viinietikkaa!
Lisää kananmunien joukkoon viinietikkaa! Shutterstock
Julkaistu 02.01.2018 09:53

MTV LIFESTYLE

Kokeile uuden vuoden kunniaksi täydellistä kananmunareseptiä. Se vie munanautintosi täysin uudelle tasolle!

Kun seuraavan kerran paistat kananmunia pannulla, lisää niiden päälle viinietikkaa. Makuyhdistelmä saattaa kuulostaa oudolta, mutta se yllättää positiivisesti – esimerkiksi Ranskassa viinietikkamunat ovat itse asiassa hyvin tavallinen herkku.

Viinietikkamunat kahdelle

4 isoa kananmunaa
2 rkl voita
4 rkl hyvää viinietikkaa (valkoviinietikka, sherryviinietikka)
Suolaa ja pippuria

Riko 2 kananmunaa kulhoon – varo etteivät keltuaiset mene rikki. Kuumenna pannulla 1 rkl voita. Kun voi n muuttunut kullanruskeaksi, lisää varovasti joukkoon kananmunat. Paista munia pannulla ja riko haarukalla mahdolliset valkuaiseen syntyvät ilmakuplat.

Kun munat ovat paistuneet (ne saavat olla reunoilta rapeat), mausta ne suolalla ja pippurilla ja siirrä lautaselle. Lisää pannulle sitten 2 rkl viinietikkaa. Anna kiehahtaa niin, että etikasta jää puolet jäljelle ja kaada se kananmunien päälle.

Tee toinen annos samalla tavalla.

Resepti: Food52

***

7:50Shakshuka eli mausteinen tomaatti-chili-kananmunavuoka

Lisää aiheesta:

Uppomunan valmistaminen ja hollandaisekastikeAmerikkalaiset pannukakut onnistuvat isoäidin takuuvarmalla reseptilläUnohda valmiit jauheet! Näin valmistat taivaallisen hollandaise-kastikkeenYllättävä raaka-aine tekee perunamuusista parempaa: "Tämän jälkeen teillä ei haluta syödä enää muuta!"Laita muna kelmuun ja hämmästy – täydellinen aamupalaresepti on valmis! Momofukun marinoidut kananmunat
KananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin