K-18: Krapulamunat pelastavat hädän hetkellä – älä kokeile kännissä

shutterstock_274270466

Jonna Pulkkisen ja Merja Ruotsalaisen tuoreessa Viinakeittokirja-teoksessa (Atena Kustannus 2016) paljastetaan paitsi parhaat niksit alkoholin käyttämiseen ruoanlaitossa myös herkulliset helpotukset krapulapäivään.

Jyskyttääkö päässä ja kuivaako suuta? Jos ikävä kankkunen on syystä tai toisesta saapunut riesaksesi, on aika kokata krapulamunia! Tämä resepti on peräisin huhtikuussa julkaistusta Viinakeittokirja-teoksesta (Atena Kustannus 2016).

Emme kuitenkaan suosittele kokeilemaan krapulamunien valmistamista ainakaan vahvassa humalatilassa, sillä reseptissä liekitetään.

– Jäikö edellisen illan etkoiluista pöydälle taatelivodkapullo? Hyvä! Ja jos ei jäänyt, ei hätää. Kaiva pullo kaapista, keittokirjailijat Jonna Pulkkinen ja Merja Ruotsalainen vinkkaavat.

Krapulamunat:

2 kananmunaa ruokailijaa kohden
voita paistamiseen
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
taatelivodkaa
1 pkt eli 140 g pekonia
Granaattiomenan siemeniä

Laita liesi päälle ja liedelle paistinpannu, johon heität pienen köntin voita. Kuumenna voi, riko muutama muna pannulle, paista ja mausta.

Ota pannu liedeltä, asetu avoimeen tilaan. Kaada pannulle loraus taatelivodkaa. Heitä perään sytytetty tulitikku. Ihaile liekitystaitojasi.

Tarjoa paistetun pekonin ja granaattiomenan siementen kanssa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat