K-18: Krapulamunat pelastavat hädän hetkellä – älä kokeile kännissä
![Photographer: Marian Weyo . shutterstock_274270466](https://im.mtvuutiset.fi/image/5282884/landscape16_9/1600/900/9a49ba08724dba3baed8cf1c22231aad/pz/shutterstock-274270466.jpg)
Jonna Pulkkisen ja Merja Ruotsalaisen tuoreessa Viinakeittokirja-teoksessa (Atena Kustannus 2016) paljastetaan paitsi parhaat niksit alkoholin käyttämiseen ruoanlaitossa myös herkulliset helpotukset krapulapäivään.
Jyskyttääkö päässä ja kuivaako suuta? Jos ikävä kankkunen on syystä tai toisesta saapunut riesaksesi, on aika kokata krapulamunia! Tämä resepti on peräisin huhtikuussa julkaistusta Viinakeittokirja-teoksesta (Atena Kustannus 2016).
Emme kuitenkaan suosittele kokeilemaan krapulamunien valmistamista ainakaan vahvassa humalatilassa, sillä reseptissä liekitetään.
– Jäikö edellisen illan etkoiluista pöydälle taatelivodkapullo? Hyvä! Ja jos ei jäänyt, ei hätää. Kaiva pullo kaapista, keittokirjailijat Jonna Pulkkinen ja Merja Ruotsalainen vinkkaavat.
Krapulamunat:
2 kananmunaa ruokailijaa kohden
voita paistamiseen
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
taatelivodkaa
1 pkt eli 140 g pekonia
Granaattiomenan siemeniä
Laita liesi päälle ja liedelle paistinpannu, johon heität pienen köntin voita. Kuumenna voi, riko muutama muna pannulle, paista ja mausta.
Ota pannu liedeltä, asetu avoimeen tilaan. Kaada pannulle loraus taatelivodkaa. Heitä perään sytytetty tulitikku. Ihaile liekitystaitojasi.
Tarjoa paistetun pekonin ja granaattiomenan siementen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka