Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

K-18: Krapulamunat pelastavat hädän hetkellä – älä kokeile kännissä

Julkaistu 23.04.2016 14:04

MTV LIFESTYLE

Jonna Pulkkisen ja Merja Ruotsalaisen tuoreessa Viinakeittokirja-teoksessa (Atena Kustannus 2016) paljastetaan paitsi parhaat niksit alkoholin käyttämiseen ruoanlaitossa myös herkulliset helpotukset krapulapäivään.

Jyskyttääkö päässä ja kuivaako suuta? Jos ikävä kankkunen on syystä tai toisesta saapunut riesaksesi, on aika kokata krapulamunia! Tämä resepti on peräisin huhtikuussa julkaistusta Viinakeittokirja-teoksesta (Atena Kustannus 2016).

Emme kuitenkaan suosittele kokeilemaan krapulamunien valmistamista ainakaan vahvassa humalatilassa, sillä reseptissä liekitetään.

– Jäikö edellisen illan etkoiluista pöydälle taatelivodkapullo? Hyvä! Ja jos ei jäänyt, ei hätää. Kaiva pullo kaapista, keittokirjailijat Jonna Pulkkinen ja Merja Ruotsalainen vinkkaavat.

Krapulamunat:

2 kananmunaa ruokailijaa kohden
voita paistamiseen
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
taatelivodkaa
1 pkt eli 140 g pekonia
Granaattiomenan siemeniä

Laita liesi päälle ja liedelle paistinpannu, johon heität pienen köntin voita. Kuumenna voi, riko muutama muna pannulle, paista ja mausta.

Ota pannu liedeltä, asetu avoimeen tilaan. Kaada pannulle loraus taatelivodkaa. Heitä perään sytytetty tulitikku. Ihaile liekitystaitojasi.

Tarjoa paistetun pekonin ja granaattiomenan siementen kanssa.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Olisitko arvannut? Tämä keittiökaapin tuttu ainesosa on yllättäen avain täydelliseen munakokkeliinHuimaan suosioon nousseesta hittiherkusta syntyy kevään maukkain salaatti – kokin grillireseptillä hurmaat juhlavieraatNerokas tapa hyödyntää mustikoita: Tätä et ole tullut ajatelleeksiVain täysi-ikäisille! Tämä munaherkku taltuttaa krapulan Klassikkoresepti vailla vertaa: Näin teet perinteistä pyttipannua! Nerokas ruoka suomalaiseen makuun: Lorauta pastan joukkoon vodkaa ja ylläty!
KananmunaMunatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • to08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin