Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vain 16 prosenttia suomalaisista toimii oikein – noudatatko tärkeää kalasääntöä?

Kotimaista lohta on totuttu ostamaan muun muassa Helsingin Kauppatorilta.
Kotimaista lohta on totuttu ostamaan muun muassa Helsingin Kauppatorilta.Lehtikuva
Julkaistu 22.09.2015 14:20
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Benella-kirjolohen lanseeraustilaisuudessa paljastettiin, kuinka paljon suomalaiset syövät oikeasti kalaa.

Tänä vuonna tehdyn kansallisen kalakyselyn mukaan suomalaiset syövät kalaa henkeä kohden vuosittain yhteensä noin 15 kiloa.

– Tavoitteenamme on kasvattaa kotimaisen kirjolohen käyttöä sekä arki- että juhlaruokana, Raisioagron toimitusjohtaja Jarmo Puputti toteaa.

Vain 16 prosenttia suomalaisista syö kalaa useita kertoja viikossa

Benella-kirjolohi on suomalaisten kasvattamaa kalaa, jonka ruokinnassa hyödynnetään Raisioaquan rehuinnovaatiota. Benellan taustalla olevan ruokintakonseptin ansioista maailman luonnonkalakantoja säästetään. Kotimainen kasvatettu kirjolohi on myös WWF:n kalaoppaan vihreällä eli suositeltavien kalojen listalla.

Suositusten mukaan olisi hyvä, että kalaa syötäisiin kaksi kertaa viikossa. Tuoreen kyselyn mukaan suomalaisista 16 prosenttia syö kalaa useita kertoja viikossa ja 34 prosenttia kerran viikossa.

Vastaajista 31 prosenttia kertoi syövänsä kalaa muutaman kerran kuukaudessa. Vain kerran kuukaudessa kalaa kertoi syövänsä 6 prosenttia vastaajista ja tätä harvemmin 8 prosenttia vastaajista.

– Tietoisuus kalan terveysvaikutuksista on hyvällä tasolla, Puputti kertoo.

Kotimaista vai ulkomaista kirjolohta?

Vaikka suomalaiset syövät kalaa henkeä kohden vuosittain yhteensä noin 15 kiloa, on suomalaisen kirjolohen osuus tästä luvusta vain noin yhden kilon.

Kalakyselyssä selvisi, että yhteensä 55 prosenttia suomalaisista syö nimenomaan kotimaista kirjolohta kerran kuukaudessa tai tätä useammin. Kerran viikossa nimenomaan kotimaista kirjolohta ilmoitti syövänsä 11 prosenttia vastaajista.

Lähde: Kansallinen Kalakysely, Omnibus-tutkimus 2015, N:1031, Raisioagro, Benella

Lisää aiheesta:

Tiedätkö sinä totuuden? Suomalaisilla on aivan väärä käsitys siitä, mitä lohta he syövät: "Mielikuvaharha"Ruoka, jota sinunkin pitäisi syödä useammin – vain puolet suomalaisista tietää oleellisen faktan kalastuksen vaikutuksesta: "Ainoa keino..."Tiedätkö sinä totuuden ostamastasi kalasta? Yli puolet suomalaisista luulee oleellisen asian väärin: "Käytännössä moni ei syödessään tiedä"Raaka-aine, joka on nyt Suomessa suositumpaa kuin koskaan: "Terveysvaikutukset ovat todella merkittävä tekijä" "Syödään yllättävän vähän" – miksi suomalaiset eivät syö tätä terveyden kannalta tärkeää ruokaa?Mitä eroa on lohella ja kirjolohella?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • 13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!