Yllättävä ruoka auttaa nukahtamaan: Kokeile keskiyön unettavaa välipalaa

kaurapuuro
Shutterstock

Vaikka nukuttaisi, ei uni aina tule silmään. Lue, millainen yllättävä ruoka kannattaa pistää poskeensa unensaantia edistääkseen.

Jos ei tule nukuttua tarpeeksi, vaikutukset näkyvät muutenkin kuin haukotteluna. Unenpuute voi näkyä esimerkiksi painonnousuna tai ärtyneisyytenä.

Yllättävää kyllä, aamiaiseksi yleisimmin mielletty kaurapuuro voi auttaa unettomasta yöstä selviämiseen, kertoo Popsugar-sivusto.

Täysjyväkaurapuurosta on apua insuliinin tuotannolle, mikä puolestaan auttaa hermokäytäviä kuljettamaan tryptofaania aivoihin. Tryptofaani on aminohappo, joka tunnetaan rauhoittavista, unettavista vaikutuksistaan.

Jos todella haluat lisätä unta edistäviä vaikutuksia, nauti puuro maidon ja banaanien kera. Molemmissa on ravintoaineita, joiden tiedetään auttavan elimistöä rentoutumaan.

LUE MYÖS:

Lähde: Popsugar

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!