Mainos

Vaihtelua maissille ja kesäkurpitsalle – nämä vihannekset sopivat täydellisesti grilliin!

Grillauksen tuore Suomen mestari kehottaa suomalaisia tarttumaan rohkeammin kotimaisiin kasviksiin kauppojen vihanneshyllyillä ja toreilla.

Moni turvautuu grillatessa tuttuihin kesäkurpitsoihin ja paprikoihin, mutta grilliin sopivat mainiosti myös lukuisat muut vihannekset. Grillauksen suomenmestaruuden voittanut Jani Eskelinen suosittelee vaihtelunhaluisia grillaamaan esimerkiksi lehtikaalia.

– Laitan monesti lehtikaalit foliovuokaan ja siihen mukaan öljyä, suolaa ja valkosipulia. Nopea grillaus ja lehtikaalit ovat valmiit.

Myös kesäinen ja raikas kukkakaali sopii Eskelisen mukaan grilliin erinomaisesti, samoin kuin varhaisperunat ja kevätsipuli, joista syntyy herkullinen lisuke esimerkiksi lihalle tai kalalle.

Grillissä syntyvät helposti myös jälkiruoat.

– Grillattu nektariini on herkkua, ja myös vesimeloni on grillattuna yllättävän hyvää. Grillaus mielletään helposti raskaaksi, mutta ruoan ei ole pakko olla tuhtia. Olen vuosien aikana oppinut, että grillata voi vaikka joka päivä, mutta joka päivä ei tarvitse syödä paksusti, Eskelinen toteaa. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja