Vaihtelua lakkahillolle – kokeile leipäjuuston kanssa jotain aivan uutta

Leipäjuusto
Hellapoliisi suosittelee tarjoilemaan leipäjuustoa mustikka-passionhillon seurana. Hellapoliisi

Ruokabloggaaja Hellapoliisi vinkkaa, että leipäjuuston seurana voi perinteisen lakkahillon sijaan tarjota myös itsetehtyä hilloa – jonka voi valmistaa vaikkapa mustikoista ja passionhedelmästä.

Perinteisesti leipäjuuston seurana tarjoiltu lakkahillo ei ole kaikkien mieleen – ja lakkahilloa on välillä huonosti saatavilla. Hellapoliisi Kati Jaakonen suositteleekin tarjoilemaan klassista herkkua myös muiden hillojen kanssa.

– Leipäjuusto maistuu myös muiden hillojen kanssa. Kun hillon valmistaa itse, kannattaa käyttää mielikuvitusta ja yhdistellä erilaisia marjoja ja hedelmiä, Hellapoliisi toteaa.

– Yrteillä ja sitruksilla saa myös mukavasti uutta makua hilloihin, Hellapoliisi jatkaa.

Leipäjuuston lämmittäminen on tarkkaa puuhaa

Yksi tärkeimmistä huomioon otettavista asioista leipäjuuston tarjoilemisessa on se, että lämmitettäessä sen koostumus muuttuu. Jos leipäjuustoa tarjoillaan hillon seurana, on se parhaimmillaan pehmeänä ja joustavana – ja tämä tarkoittaa sitä, että se on lämmitettävä otolliseen aikaan ennen tarjoilua.

– Ilman nestettä leipäjuusto kuivuu helposti. Toki sen voi myös grillata ilman tai paistaa pannulla vaikkapa salaatteihin, Hellapoliisi kertoo.

Jos leipäjuustoa ei lämmitä ennen tarjoilua, on se koostumukseltaan kumista, eikä sitä ole helppo lusikoida suuhun. Salaattiin käytettäessä kuutioitu leipäjuusto maistuu kuitenkin myös kylmänä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja