Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaihtelua lakkahillolle – kokeile leipäjuuston kanssa jotain aivan uutta

Hellapoliisi suosittelee tarjoilemaan leipäjuustoa mustikka-passionhillon seurana.
Hellapoliisi suosittelee tarjoilemaan leipäjuustoa mustikka-passionhillon seurana.Hellapoliisi
Julkaistu 07.05.2015 15:03

MTV LIFESTYLE

Ruokabloggaaja Hellapoliisi vinkkaa, että leipäjuuston seurana voi perinteisen lakkahillon sijaan tarjota myös itsetehtyä hilloa – jonka voi valmistaa vaikkapa mustikoista ja passionhedelmästä.

Perinteisesti leipäjuuston seurana tarjoiltu lakkahillo ei ole kaikkien mieleen – ja lakkahilloa on välillä huonosti saatavilla. Hellapoliisi Kati Jaakonen suositteleekin tarjoilemaan klassista herkkua myös muiden hillojen kanssa.

– Leipäjuusto maistuu myös muiden hillojen kanssa. Kun hillon valmistaa itse, kannattaa käyttää mielikuvitusta ja yhdistellä erilaisia marjoja ja hedelmiä, Hellapoliisi toteaa.

– Yrteillä ja sitruksilla saa myös mukavasti uutta makua hilloihin, Hellapoliisi jatkaa.

Leipäjuuston lämmittäminen on tarkkaa puuhaa

Yksi tärkeimmistä huomioon otettavista asioista leipäjuuston tarjoilemisessa on se, että lämmitettäessä sen koostumus muuttuu. Jos leipäjuustoa tarjoillaan hillon seurana, on se parhaimmillaan pehmeänä ja joustavana – ja tämä tarkoittaa sitä, että se on lämmitettävä otolliseen aikaan ennen tarjoilua.

– Ilman nestettä leipäjuusto kuivuu helposti. Toki sen voi myös grillata ilman tai paistaa pannulla vaikkapa salaatteihin, Hellapoliisi kertoo.

Jos leipäjuustoa ei lämmitä ennen tarjoilua, on se koostumukseltaan kumista, eikä sitä ole helppo lusikoida suuhun. Salaattiin käytettäessä kuutioitu leipäjuusto maistuu kuitenkin myös kylmänä.

KATSO RESEPTI:  Hellapoliisin leipäjuustoa vaniljakastikkeessa ja mustikka-passionhilloa

Lisää aiheesta:

Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"Nämä helpot välipalat voit tehdä lapselle etukäteen valmiiksi: "Nopeaa ja vaivatonta"Kaurapuurosta hetkessä parempaa tai terveellisempää – tätä et ehkä tullut ajatelleeksi tuorepuurostaKlassikon paluu: Keittiömestari Ari Ruohon suussa sulava suklaafondant – tätä kannattaa kokeilla!Keittiömestari paljastaa nerokkaan tavan valmistaa perunamuusia – lopputuloksena hienostuneempi maku!Perinteinen pannukakku vai suklainen kaakaoversio? Näin tuunaat kaikkien aikojen klassikkoherkun
JälkiruoatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoat
  • 30.7.17:39
    Ilosaarirock

    Lauri tarjoili yleisölle jälkiruokaa festareiden päälavalla – tee itsekin kesäistä herkkua!

  • 16.7.20:15
    Ilmiöt

    "Se on seksikäs! Se on ruotsalainen!" Tuttu herkku räjähti ilmiöksi USA:ssa

  • 30.6.17:33
    Ruoka

    Lattialle pudonnut jälkiruoka syötettiin juhlavieraille – näin syntyi "legendaarinen sotku"

  • 22.3.17:32
    Ruoka

    "Niin hyvää, että rupeaa itkettämään" – testaa helsinkiläisravintolan kehuttu jälkiruoka!

  • 05.12.202406:31
    Mitä ihmettä?

    Sarin viisikymppisillä tarjottiin herkkua, jonka ulkonäkö voi etoa: "Muutama sanoi, ettei ota"