Vaihtelua kiireiselle! Valmista herkullinen aamupala mehujäämuotteihin

jogurttimehujäät
Shutterstock

Kaipaisitko aamuihisi helpompaa aamiaista kuin kulhollinen jogurttia, marjoja ja mysliä? Mitä jos saisit syötyä saman aamupalan vaikka automatkalla? Testaa hauskat aamiaisjätskit!

Proteiinipitoista kreikkalaista jogurttia, vitamiinirikkaita ja maukkaita marjoja ja haluamaasi mysliä. Muun muassa näistä aineksista voit tehdä itsellesi herkulliset aamiaisjäätelöt pakastimeen.

Testaa The Kitchn -sivuston resepti!

Kuusi aamiaisjäätelöä

Tarvitset: 

n. 7 dl pilkottuja mansikoita

0,5 dl sokeria tai hunajaa

2,5 dl kreikkalaista jogurttia

0,5–1 dl maitoa

2–3 rkl hunajaa

n. 2 dl mysliä

Tee näin:

Yhdistä mansikat ja sokeri (tai hunaja) pienellä paistinpannulla ja sekoita hellävaroen. Anna marjojen liota kymmenisen minuutta, kunnes sokeri on liuennut ja siirappimaista.

Laita pannu vähän keskilämpöä kuumemmalle ja kiehauta nopeasti. Kypsennä 8–10 minuuttia, sekoita usein, kunnes marjat ovat hillomaisia. Ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Tuloksena pitäisi olla noin 2,5 dl "hilloa".

Sekoita jogurtti, maito ja hunaja. Lisää maitoa tarpeen vaatiessa. Maista ja lisää hunajaa, jos kaipaat lisää makeutta. Sekoita mysli puoleen desiin jogurttiseosta.

Ota kuusi mehujäämuottia. Lusikoi muotteihin lusikallinen jogurttia pohjalle, lusikallinen mysliä perään ja lusikallinen tai kaksi mansikoita. Jatka kerrostamista, kunnes muotit ovat täynnä. 

Laita muotit pakastimeen ja anna pakastua ainakin kuusi tuntia. Nauti aamupalaksi!

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!