Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaihda hillo suolaiseen lisukkeeseen — tällä puurolla energiaa pitkälle päivään

Puuron kanssa sopivat myös suolaiset lisukkeet. Kokeile ja ylläty!
Puuron kanssa sopivat myös suolaiset lisukkeet. Kokeile ja ylläty!Shutterstock
Julkaistu 24.08.2015 06:57
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Puuron ei aina tarvitse olla makeaa, vaan sen voi yhtä hyvin nauttia suolaistenkin lisukkeiden kera. Kokeile tätä huippukokin tuhtia aamupalapuuroa ja pidä nälkä loitolla pitkälle päivään. 

Tämä aamupala saattaa kuulostaa oudolta niille, jotka ovat tottuneet nauttimaan puuronsa perinteisesti hillon tai sokerin kanssa. Älä anna kuitenkaan ennakkoluulojen hämätä, sillä tämä huippukokin luoma suolainen puuroresepti on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Puuroa possulla

Vuonna 2014 maailman parhaaksi valitun ravintola Noman kokki René Redzepi vannoo puurossaan aitojen makujen nimeen. Tämä sianlihaa, voita ja suolaa sisältävä aamupuuro voi tuntua monen mielestä liian tuhdilta, mutta nälkä pysyy taatusti loitolla pitkään. Voit käyttää reseptiin hyvin edelliseltä aterialta ylijäänyttä lihaa, muutakin kuin sianlihaa.

Kaksi annosta

0,5 litraa maitoa
100 g kaurahiutaleita
150 g  sianlihaa

Lisää kattilaan maito ja puurohiutaleet. Kypsennä keskilämmöllä viidestä kymmeneen minuuttiin, kunnes hiutaleet ovat pehmenneet ja puuro on muuttunut kermaiseksi.

Valmistele tällä välin sianliha. Leikkaa edellispäivän aterialta ylijäänyt liha, tai 150 grammaa porsaan ulkofileetä pieniksi paloiksi. Kypsennä liha voissa rapeaksi.

Jaa puuro kahteen kulhoon ja lisää pinnalle nokare voita. Viimeistele annokset kypsällä lihalla ja ripottele hyppysellinen hienoa merisuolaa pinnalle. 

Lähde: TheGuardian

Lisää aiheesta:

Oletko jo testannut nerokasta kaurahiutalekikkaa? Keittiömestari paljastaa salaisuuden superhyvään puuroonKaurapuurosta hetkessä parempaa tai terveellisempää – tätä et ehkä tullut ajatelleeksi tuorepuurostaEthän tee näitä kaurapuurovirheitä? Suomalaiset puuroekspertit nimesivät yleisimmät sudenkuopat Kolmen ainesosan superhelppo ja kermainen kanakastike: Tämän sinäkin osaat taatusti tehdäTehostaa aineenvaihduntaa ja pitää kylläisenä pitkään – yksi ainesosa tekee tutusta salaatista entistäkin terveellisemmän Tee aamupuurostasi kunnon proteiinipommi – tätä kannattaa kokeilla kotona!
PuuroMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Puuro
  • 12.10.09:04
    Ruoka

    Kuinka monta grammaa puuroa pitäisi syödä aamupalaksi?

  • 11.10.09:03
    Ruoka

    Terveyshyödyt, joita saat syömällä puuroa

  • 10.10.17:04
    Ruoka

    Parasta puuroa ikinä! Takuuvarma kaurapuuro, puurovohvelit ja muut hittiohjeet

  • 6.10.17:13
    Ruoka

    Ella Wehkalampi paistaa banaanit airfryerissa – tuloksena "ultimaattinen herkkupuuro"

  • 22.9.07:46
    Ruoka

    Reijon aamupuuro on aikamoinen jytky: "Säilyy helposti kuusikin vuorokautta jääkaapissa"