Vaihda hillo suolaiseen lisukkeeseen — tällä puurolla energiaa pitkälle päivään

puuro_voi
Puuron kanssa sopivat myös suolaiset lisukkeet. Kokeile ja ylläty! Shutterstock

Puuron ei aina tarvitse olla makeaa, vaan sen voi yhtä hyvin nauttia suolaistenkin lisukkeiden kera. Kokeile tätä huippukokin tuhtia aamupalapuuroa ja pidä nälkä loitolla pitkälle päivään. 

Tämä aamupala saattaa kuulostaa oudolta niille, jotka ovat tottuneet nauttimaan puuronsa perinteisesti hillon tai sokerin kanssa. Älä anna kuitenkaan ennakkoluulojen hämätä, sillä tämä huippukokin luoma suolainen puuroresepti on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Puuroa possulla

Vuonna 2014 maailman parhaaksi valitun ravintola Noman kokki René Redzepi vannoo puurossaan aitojen makujen nimeen. Tämä sianlihaa, voita ja suolaa sisältävä aamupuuro voi tuntua monen mielestä liian tuhdilta, mutta nälkä pysyy taatusti loitolla pitkään. Voit käyttää reseptiin hyvin edelliseltä aterialta ylijäänyttä lihaa, muutakin kuin sianlihaa.

Kaksi annosta

0,5 litraa maitoa
100 g kaurahiutaleita
150 g  sianlihaa

Lisää kattilaan maito ja puurohiutaleet. Kypsennä keskilämmöllä viidestä kymmeneen minuuttiin, kunnes hiutaleet ovat pehmenneet ja puuro on muuttunut kermaiseksi.

Valmistele tällä välin sianliha. Leikkaa edellispäivän aterialta ylijäänyt liha, tai 150 grammaa porsaan ulkofileetä pieniksi paloiksi. Kypsennä liha voissa rapeaksi.

Jaa puuro kahteen kulhoon ja lisää pinnalle nokare voita. Viimeistele annokset kypsällä lihalla ja ripottele hyppysellinen hienoa merisuolaa pinnalle. 

Lähde: TheGuardian

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!