Vähentää turvotusta ja vatsavaivoja – syötkö tätä tuntematonta kasvista?

Shutterstock

Tiesitkö, että tavallisista ruokakaupoista löytyvä fenkoli on vitamiini- ja kuitupommi, joka vähentää turvotusta ja tekee erityisen hyvää vatsan terveydelle?

Fenkoli on suomalaisille hieman tuntemattomampi kasvis, jota on tarjolla etenkin syksyisin aivan tavallisissa ruokakaupoissa. Ota selvää fenkolin huikeista terveyshyödyistä ja omaksu terveellinen fenkoli osaksi syksyistä arkiruokavaliotasi.

Vitamiineja smoothieen ja arkiruokaan

Rouskuva fenkoli sisältää erityisen paljon C-vitamiinia, kuitua ja kaliumia. Terveellinen, vihreä vihannes sisältää jonkin verran myös kalsiumia, rautaa ja magnesiumia. Fenkoli sopii erityisen hyvin esimerkiksi sellaisenaan smoothieihin tai kypsennettynä erilaisiin välimerellisiin herkkuihin.

Eroon turvotuksesta

Fenkoli on luonnollinen diureetti, eli se poistaa kehosta ylimääräistä nestettä. Diureettina fenkoli auttaa siten vähentämään turvotusta ja helpottaa haitallisten aineiden poistumista kehosta.

Vatsa tasapainoon

Fenkolin sisältämien eteeristen öljyjen ansiosta kasvis on erityisen hellä vatsalle. Fenkoli voi suojata erilaisilta suolisto-ongelmilta, auttaa parantamaan ravintoaineiden imeytymistä ja vähentää kehossa mahdollisesti vallitsevia tulehdustiloja. Intiassa fenkolinsiemeniä pureskellaan ruoan jälkeen ruoansulatuksen edistämiseksi ja pahanhajuisen hengityksen estämiseksi.

Lähteet: whfoods.com, organicfacts.net, tohtori.fi

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja