Mainos

Vähentää turvotusta ja vatsavaivoja – syötkö tätä tuntematonta kasvista?

Tiesitkö, että tavallisista ruokakaupoista löytyvä fenkoli on vitamiini- ja kuitupommi, joka vähentää turvotusta ja tekee erityisen hyvää vatsan terveydelle?

Fenkoli on suomalaisille hieman tuntemattomampi kasvis, jota on tarjolla etenkin syksyisin aivan tavallisissa ruokakaupoissa. Ota selvää fenkolin huikeista terveyshyödyistä ja omaksu terveellinen fenkoli osaksi syksyistä arkiruokavaliotasi.

Vitamiineja smoothieen ja arkiruokaan

Rouskuva fenkoli sisältää erityisen paljon C-vitamiinia, kuitua ja kaliumia. Terveellinen, vihreä vihannes sisältää jonkin verran myös kalsiumia, rautaa ja magnesiumia. Fenkoli sopii erityisen hyvin esimerkiksi sellaisenaan smoothieihin tai kypsennettynä erilaisiin välimerellisiin herkkuihin.

Eroon turvotuksesta

Fenkoli on luonnollinen diureetti, eli se poistaa kehosta ylimääräistä nestettä. Diureettina fenkoli auttaa siten vähentämään turvotusta ja helpottaa haitallisten aineiden poistumista kehosta.

Vatsa tasapainoon

Fenkolin sisältämien eteeristen öljyjen ansiosta kasvis on erityisen hellä vatsalle. Fenkoli voi suojata erilaisilta suolisto-ongelmilta, auttaa parantamaan ravintoaineiden imeytymistä ja vähentää kehossa mahdollisesti vallitsevia tulehdustiloja. Intiassa fenkolinsiemeniä pureskellaan ruoan jälkeen ruoansulatuksen edistämiseksi ja pahanhajuisen hengityksen estämiseksi.

Lähteet: whfoods.com, organicfacts.net, tohtori.fi

MTV LIFESTYLE

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja