Vähemmän ruokaa roskikseen! Poimi vinkit ruokahävikin vähentämiseen

Pakastetut marjat
Roskikseen päätyy usein paljon ruokaa, jonka olisi voinut vielä käyttää. Shutterstock

Jääkö sinulta ruokaa yli, joka päätyy lopulta roskikseen? Tässä muutama vinkki ruokahävikin vähentämiseen kotona.

Tummuvatko banaanit ennen kuin ehdit syödä ne? Jäikö avokadosta puolet yli? Kokeile näitä vinkkejä ja säästä!

1. Pakasta hedelmät ja marjat. Kuori ja kuutioi pian ylikypsyvät hedelmät tai marjat ja pussita ne pakkaseen. Pakastetuista hedelmistä saa valmistettua helposti esimerkiksi smoothieta, pikajäätelöä tai guacamolea.

2. Älä heitä ylijäänyttä ruokaa pois. Jos huomaat tekeväsi liikaa ruokaa, syö sitä muutama päivä. Monet ruoat säilyvät jääkaapissa ainakin kaksi päivää ja pakkasessa paljon kauemmin.

3. Tuunaa ylijäänyttä ruokaa. Mikäli sama ruoka ei kahtena päivänä maistu, voit tuunata sitä mieleiseksesi. Esimerkiksi spagetista ja jauhelihakastikkeesta saa helposti aikaan maistuvan piirakan.

4. Säästä vihannesten kuoret. Pakasta kuorimiesi vihannesten kuoret. Kuorista saat maukkaan pohjan kasvisliemelle.

5. Osta vähemmän, mutta useammin. Sen sijaan, että ostaisit kassikaupalla ruokaa kaupastasi, käy siellä useammin. Kaupassa tulee helposti tehtyä heräteostoksia, jotka täyttävät nopeasti jääkaapin. Suunnittele siis ostoslistaasi etukäteen.

6. Jakamisesta löytyy iloa. Ilahduta ystäviäsi tai työkavereitasi leipomalla esimerkiksi piiras aineksista, joita et ehdi itse syödä.

Lähde: Purewow.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja