Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vähärasvaisista ruoista normaalia parempaa: Tutkimus paljastaa keinon!

Onhan annoksesi mausteet kohdallaan?
Onhan annoksesi mausteet kohdallaan?Shutterstock
Julkaistu 11.06.2014 08:09

MTV LIFESTYLE

Harva pitää enemmän sellerin mausta kuin esimerkiksi pitsan mausta, mutta tuore tutkimus tuo kuitenkin toivoa niille, jotka epäilevät terveellisen ruoan upeaa makua.

Täydellisessä maailmassa terveellinen ruoka maistuisi aina yhtä hyvältä kuin kaikki epäterveelliset ruoat. On kuitenkin yksi helppo keino saada vähärasvaisemmista vaihtoehdoista yhtä maistuvaa kuin lähes vastaavasta rasvaisemmasta annoksesta. 

Yhdysvaltalaisessa yliopistossa järjestetyssä tutkimuksessa kysyttiin 148 tutkimuskohteelta mielipiteitä kolmesta erilaisesta annoksesta. Tutkimuksen kohteiden olivat iältään 18-65-vuotiaita.

Ensimmäisessä annoksessa oli lihamurekkeen rinnalla pastaa ja kasviksia. Toinen annos oli vähärasvaisempi versio ensimmäisestä ateriasta. Siihen oli myös lisätty mausteita ja yrttejä. Kolmas annos oli muutoin sama kuin toinen annos, mutta siihen ei ollut lisätty mausteita ja yrttejä.

Suurin osa tutkimuskohteita piti ensimmäisestä ja toisesta annoksesta yhtä paljon, mutta kolmas mausteeton annos ei miellyttänyt juuri ketään.

Tutkimuksen perusteella voidaankin sanoa, että kannattaa suosia vähäkalorisempia vaihtoehtoja, mutta maustaa raaka-aineet kunnolla.

Lähde: Women’s Health 

Lisää aiheesta:

Putoaako paino terveellisemmillä eineksillä? Näin kävi 8 viikon testissäTutkimus selvitti, kannattaako lihapihvi korvata kasvisversiollaSuklaapatukka välipalaksi? Mieti vielä – tutkimuksessa jälleen huolestuttava havaintoSuositeltu päiväannos täyteen jo yhdestä ruokalusikallisesta! Näin hurjan määrän suolaa soijakastike sisältääVoiko roskaruokaa syödä hyvällä omallatunnolla? Nerokas löydös kumoaa pikaruoan terveyshaittojaYksinkertainen tapa saa terveellisen ruoan maistumaan paremmalta – testaa!
RasvaMausteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Rasva
  • 01.09.202410:38
    Sydänterveys

    Tutkimuksessa yllättävä havainto terveellisestä oliiviöljystä

  • 11.05.202414:32
    Tutkimustulokset

    Harvardin tutkijat: Teelusikallisella oliiviöljyä päivässä voi olla merkittäviä terveysvaikutuksia

  • 29.03.202410:33
    Ravitsemus

    Suomalainen sortuu usein väärään leipärasvavalintaan

  • 14.10.202106:30
    Verot

    Uutissuomalainen: Lähes puolet suomalaisista vastustaa terveysveron käyttöönottoa

  • 14.03.202014:00
    Ruoka

    Helppo rasvamuutos pienentää sydänsairauksien riskiä – jo puolikas ruokalusikallinen päivässä riittää