Vähärasvaisista ruoista normaalia parempaa: Tutkimus paljastaa keinon!

pitsa,-terveellinen,-mausteet
Onhan annoksesi mausteet kohdallaan? Shutterstock

Harva pitää enemmän sellerin mausta kuin esimerkiksi pitsan mausta, mutta tuore tutkimus tuo kuitenkin toivoa niille, jotka epäilevät terveellisen ruoan upeaa makua.

Täydellisessä maailmassa terveellinen ruoka maistuisi aina yhtä hyvältä kuin kaikki epäterveelliset ruoat. On kuitenkin yksi helppo keino saada vähärasvaisemmista vaihtoehdoista yhtä maistuvaa kuin lähes vastaavasta rasvaisemmasta annoksesta. 

Yhdysvaltalaisessa yliopistossa järjestetyssä tutkimuksessa kysyttiin 148 tutkimuskohteelta mielipiteitä kolmesta erilaisesta annoksesta. Tutkimuksen kohteiden olivat iältään 18-65-vuotiaita.

Ensimmäisessä annoksessa oli lihamurekkeen rinnalla pastaa ja kasviksia. Toinen annos oli vähärasvaisempi versio ensimmäisestä ateriasta. Siihen oli myös lisätty mausteita ja yrttejä. Kolmas annos oli muutoin sama kuin toinen annos, mutta siihen ei ollut lisätty mausteita ja yrttejä.

Suurin osa tutkimuskohteita piti ensimmäisestä ja toisesta annoksesta yhtä paljon, mutta kolmas mausteeton annos ei miellyttänyt juuri ketään.

Tutkimuksen perusteella voidaankin sanoa, että kannattaa suosia vähäkalorisempia vaihtoehtoja, mutta maustaa raaka-aineet kunnolla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja