Vähärasvaisista ruoista normaalia parempaa: Tutkimus paljastaa keinon!
Harva pitää enemmän sellerin mausta kuin esimerkiksi pitsan mausta, mutta tuore tutkimus tuo kuitenkin toivoa niille, jotka epäilevät terveellisen ruoan upeaa makua.
Täydellisessä maailmassa terveellinen ruoka maistuisi aina yhtä hyvältä kuin kaikki epäterveelliset ruoat. On kuitenkin yksi helppo keino saada vähärasvaisemmista vaihtoehdoista yhtä maistuvaa kuin lähes vastaavasta rasvaisemmasta annoksesta.
Yhdysvaltalaisessa yliopistossa järjestetyssä tutkimuksessa kysyttiin 148 tutkimuskohteelta mielipiteitä kolmesta erilaisesta annoksesta. Tutkimuksen kohteiden olivat iältään 18-65-vuotiaita.
Ensimmäisessä annoksessa oli lihamurekkeen rinnalla pastaa ja kasviksia. Toinen annos oli vähärasvaisempi versio ensimmäisestä ateriasta. Siihen oli myös lisätty mausteita ja yrttejä. Kolmas annos oli muutoin sama kuin toinen annos, mutta siihen ei ollut lisätty mausteita ja yrttejä.
Suurin osa tutkimuskohteita piti ensimmäisestä ja toisesta annoksesta yhtä paljon, mutta kolmas mausteeton annos ei miellyttänyt juuri ketään.
Tutkimuksen perusteella voidaankin sanoa, että kannattaa suosia vähäkalorisempia vaihtoehtoja, mutta maustaa raaka-aineet kunnolla.
Lähde: Women’s Health
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti