Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, tamperelaisravintola C:ssä nautitaan tulevaisuudessa uutta superruokaa, ocaa. Ravintola C:n Ilkka Isotalo ja Rekolan Puutarha aloittavat erikoisen kasvatuskokeilun.
Rekolan puutarha ottaa viljelyyn Andien vuoristosta peräisin olevan todellisen superruoan, ocan. Rekolan puutarha toteuttaa viljelykokeilun yhteistyössä Ravintola C:n Ilkka Isotalon kanssa.
Idea sai alkunsa muutama vuosi takaperin, kun Isotalo törmäsi ocaan tanskalaisravintola Relaessa.
– Kysyin Henriltä (Murto, Rekolan puutarhan toimitusjohtaja), onko hän koskaan kuullut ocasta, ja hän kertoi syöneensä sitä joskus ulkomailla ja kehui sitä hyvänmakuiseksi. Kysyin sitten, miksei hän viljele sitä, Isotalo kertoo idean alkumetreistä.
Kaksikko päätti kokeilla ocan viljelyä, mutta siemenocan löytäminen osoittautui haasteelliseksi. Etsinnöissä vierähti pari vuotta.
– Yhdysvalloissa tulli tuli vastaan, mutta nyt olemme saaneet siemenocat Euroopasta, joten katsotaan, miten viljelyn käy.
Isotalo ei ole vielä päässyt itse maistamaan ocaa mutta uskoo, että erityisesti raakana kasvista voisi saada ruokiin raikasta hapokkuutta.
– Täällä on kuitenkin niin vähän juurikas- ja mukulalajikkeita, lähinnä porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta ja selleriä, että olisihan se mielenkiintoista saada pelkästään kotimaisia raaka-aineita käyttävien ravintoloiden listalle yksi kasvi lisää valikoimaan.
